METEO 3 martie 2015

Vremea se schimbă de joi. Scad temperaturile şi vin ninsorile

de Covasna Media | 559 vizualizări

Miercuri vremea se menţine caldă, însă temperaturile încep să scadă câte puţin. De joi, vremea se înrăutăţeşte. Vin ploile în aproape toată ţara, iar temperaturile scad considerabil.

Miercuri vremea rămâne caldă pentru această dată, chiar dacă temperaturile scad puţin faţă de ziua precedentă. Iar ziua se anunţă destul de însorită, doar prin vestul ţării sunt câţiva nori în plus, însă doar izolat, către seară, cad precipitaţii slabe mixte în Maramureş şi posibil în nordul Crişanei şi al Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Noaptea, înnorările se vor accentua treptat în toată ţara şi vor fi precipitaţii, mai ales sub formă de ploaie, în Oltenia, mixte în Banat şi izolat în Crişana şi posibil şi în Muntenia şi Transilvania. În zona montană, local, vor predomina ninsorile. Vântul va fi şi el mai alert, mai ales prin sud-vestul ţării şi la munte, astfel încât maximele amiezii vor fi de cel mult 6-7 grade în estul Transilvaniei şi Maramures, în timp ce în regiunile sudice încă se ating, izolat 12-13 grade.

Joi, vremea se înrăutăţeşte şi se răceşte. Cad precipitaţii, ziua mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar seara şi noaptea  în toate regiunile. Vorbim despre ploi în Dobrogea, dar şi câte o lapoviţă în sudul Olteniei, al Moldovei şi în zona de câmpie a Munteniei, în timp ce în restul teritoriului vor fi mixte în cursul zilei, iar noaptea mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor fi pe alocuri mai importante, îndeosebi în sud-vestul ţării, la deal şi la munte. Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în sud şi zona montana, iar maximele zilei pornesc de la numai 2 grade în sud-vestul teritoriului şi abia mai ating izolat 10 grade în sud-est.

Vineri, temperaturile continuă să scadă şi vremea devine mai rece decât ar trebui să fie în prima decadă de martie, cu maxime la amiază între 0 grade în depresiuni şi 10  grade în Dobrogea. Iar cerul rămâne acoperit de nori şi pe arii extinse cad precipitaţii, sub formă de ninsoare în zona montană, predominant ninsori în Maramureş, Transilvania, Moldova şi în zonele deluroase din restul teritoriului, ploi în Dobrogea şi mixte în celelalte regiuni. Local, cantităţile de apă vor fi însemnate în sudul şi estul teritoriului, iar pe alocuri şi în centru. Vântul va avea şi el intensificări în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare, viscolind şi spulberând zăpada, ziua va avea un aspect de iarnă în multe zone din ţară.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.