METEO 17 septembrie 2013

Vremea se răceşte, iar vântul va accentua senzaţia de frig. Prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 418 vizualizări

Următoarele zile vor fi dominate de o vreme rece, iar vântul care va sufla cu putere, pe alocuri, va spori senzaţia de frig. De asemenea, meteorologii ne avertizează că vor apărea ploi, în unele locuri importante cantitativ.

Miercuri se răceşte în toată ţara. Vremea devine răcoroasă, chiar rece pentru această perioadă a anului în nord şi în centru, unde temperaturile nu mai depăşesc la amiază 12 grade mergând până la cel mult 22 de grade în sud şi sud-est. Totodata nu scăpăm de ploi. Continuă să plouă în regiunile nordice, estice şi centrale şi se vor strânge cantităţi importante de apă, de peste 20...25 l/mp şi izolat 50 l/mp. Pe crestele montane vor fi şi precipitaţii mixte. În restul zonelor vremea se ameliorează şi soarele pune treptat stăpânire pe cer. Vântul se agita în majoritatea regiunilor, dar are mai multă putere în cele sudice şi de răsărit, dar şi la munte.

Joi, vremea va fi rece pentru această dată în vestul şi centrul ţării, unde cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în general slab cantitativ. În restul zonelor valorile termice vor fi apropiate de cele înregistrate în mod obişnuit, cerul va fi variabil, cu înnorări şi ploi abia spre seara şi în timpul nopţii. Vântul continuă să sufle cu putere la munte, unde, la peste 1800 m altitudine, vor fi posibile precipitaţii mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 11 grade în estul Transilvaniei şi 26 de grade în sudul extrem al teritoriului.

Deşi se mai încălzeşte puţin vineri în regiunile intracarpatice, vorbim în continuare de o vreme răcoroasă în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări din când în când în nordul şi centrul ţării, unde pe alocuri mai ploua slab. Vântul are răbufniri nervoase munte, dar izolat şi în restul zonelor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 14 grade în estul Transilvania până la 24 de grade în Lunca Dunării, sâmbătă dimineaţa mercurul în termometre va cobora spre 0 grade în zonele depresionare, aşa că va fi din ce în ce mai frig.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.