METEO 26 martie 2013

Vremea se încălzeşte spre finalul săptămânii. Duminică vor fi 20 grade

de Covasna Media | 375 vizualizări

Ninsoarea va continua până în noaptea de miercuri spre joi în aproape toată ţara, dar fără să se mai înregistreze vânt puternic, astfel că Administraţia Naţională de Meteorologie nu va mai emite un nou cod pentru perioada următoare, a anunţat directorul general al ANM, Ion Sandu.

Directorul general al ANM, Ion Sandu, a precizat că stratul de zăpadă din Bucureşti va atinge încă 5-6 centimetri, dar fără viscol. Spre sfârşitul săptămânii, temperatura va creşte şi va ajunge duminică la 20 grade Celsius.

“Până diseară (marţi seara n.r.) este atenţionarea cod galben, care îşi încetează valabilitatea în jurul orei 20.00. Dar asta nu înseamnă că nu mai ninge. Administraţia Naţională de Meteorologie o va înlocui cu o informare, pentru că nu mai dăm niciun cod pentru că avem vânt sub 50 kilometri pe oră. Ninge şi la noapte, şi mâine în aproape toată ţara. La Bucureşti putem să ne aşteptăm la încă 5, 6 centimetri de zăpadă. La sfârşitul săptămânii temperatura va creşte, se va ajunge duminică la 20 de grade”, a declarat Ion Sandu.

Avertizarea cod portocaliu de ninsori şi viscol a fost ridicată marţi, la ora 11.00, Bucureştiul şi 16 judeţe din sudul şi sud-estul ţării fiind avertizate cu cod galben, valabil până la ora 20.00.

Potrivit noii avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, marţi, între orele 11.00 şi 20.00, va mai ninge în estul Olteniei, în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei. În sud-estul ţării vântul va depăşi la rafală 50 - 60 de kilometri pe oră, viscolind local zăpada.

Meteorologii au precizat că de marţi, ora 20.00, şi până în noaptea de miercuri spre joi vor mai fi precipitaţii, predominant ninsori, în majoritatea regiunilor, inclusiv în zona Capitalei, dar în general liniştite şi slabe cantitativ.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.