METEO 17 iulie 2013

Vremea rămâne în general frumoasă. Vezi prognoza meteo pentru weekend

de Covasna Media | 593 vizualizări

Meteorologii anunţă că vremea nu dă semne că ar mai avea capriciile cu care ne-a chinuit în ultimele zile. Iese soarele inclusiv peste litoralul românesc, iar temperaturile nu lasă de dorit, nici în aer, unde se adună spre 28 de grade, nici în apă, unde ne vom bucura de cele 25 de grade de la ţărm.

Frumos şi ceva mai cald joi decât miercuri, cu doar câţiva nori în trecere peste munţi după masă, când cad aici şi câteva ploi de vară, cu fulgere, tunete şi ceva rafale de vânt. În rest însă, doar pe ici pe colo mai e posibil să fie nevoie de câte o umbrelă deschisă. Vântul abia dacă se simte, iar temperaturile ne amintesc că este vară, cu maxime de la 24 la 32 de grade.

Cei care sunt în vacanţă se vor bucura pentru că şi vineri vremea rămâne în general frumoasă iar în regiunile sudice, unde mai cresc temperaturile, vremea devine şi călduroasă. Norii acoperă doar parţial cerul în prima parte a zilei, dar după amiază şi în primele ore ale nopţii norii mai strâng rândurile şi pe arii restrânse în zonele de munte aduc ceva averse însoţite de fulgere, tunete şi scurte răbufniri ale vântului. În celelalte doar izolat astfel de fenomene îşi fac apariţia. După amiază vine cu maxime de la 25 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 32 grade în Banat şi în sud-vestul Olteniei.

Sâmbătă putem vorbi din nou despre o vreme destul de capricioasă. În sud şi în sud-vest mai ales vremea va fi călduroasă, în timp ce îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea, norii se adună mai ales peste nordul şi estul ţării precum şi peste zonele montane unde aduc averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată. Mai mult, izolat e posibil să apară grindină. În celelalte regiuni cerul e variabil, doar izolat apar ploi de scurtă durată şi fenomenele care le însoţesc. Maximele termice se vor situa între 24 grade în nordul Moldovei şi 34 grade în Lunca Dunării, la un grad numai de pragul caniculei.

Duminică vremea ţine să ne gândim şi la săptămâna lucrătoare care urmează pentru că soarele a mai scump la vedere. El se ascunde temporar după nori bine dezvoltaţi, mai ales după amiază, când vor fi averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local în centru, în sud şi în sud-est. Astfel de fenomene nu lipsesc în celelalte regiuni dar îşi fac simţită prezenţa pe arii mai restrânse. Izolat sunt condiţii să cadă grindina iar maximele scad în cea mai mare parte a ţării şi se vor situa între 20 grade în nordul Moldovei şi în sudul Olteniei.

Săptămâna viitoare începe tot cu vreme răcoroasă în cea mai mare parte a ţării, apoi mercurul din termometre se apropie mai mult de regimul termiv normal în ultima decadă al lunii lui cuptor. Trecător vor mai fi înnorări şi ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.