METEO 6 octombrie 2013

Vreme frumoasă şi însorită în următoarele zile

de Covasna Media | 533 vizualizări

Meteorologii prognozează pentru zilele următoare vreme frumoasă şi însorită în toată ţara. Temperaturile vor atinge valori între 12 şi 22 de grade toată săptămâna.

Luni, încălzirea vremii continuă. Ziua se anunţă deplin însorită în majoritatea regiunilor şi doar prin estul ţării şi la munte se mai plimbă câţiva nori complet inofensivi, dar şi aici soarele predomină. Vântul se mai intensifică în sudul Banatului, dar în rest nu dă semne de agitaţie. Va fi o zi frumoasă cu temperaturi la amiază de la 12 grade pe Litoral şi în Deltă până la 20...21 de grade în regiunile vestice.

Marţi, încălzirea continuă şi, în sfârşit, temperaturile revin la normal. Vor fi 13...14 grade doar pe Litoral, în timp ce în vest se vor atinge 21...22 de grade la amiază. Iar vremea se anunţă frumoasă şi însorită în toate regiunile, după ce se risipeşte ceaţa, prezentă la prima oră a zilei la nivel local în regiunile extracarpatice şi doar pe alocuri în rest. Vântul nu creează nici el probleme, căci numai în sudul Banatului se arată mai nervos.

Miercuri însă, norii îşi fac apariţia şi acoperă din când în când soarele, iar în jumătatea vestică a ţării, pe alocuri, plouă slab. În rest, doar ceaţa, posibil asociată izolat cu burniţă, este fenomenul meteo de interes, mai ales în orele dimineţii. Vântul rămâne molcom, iar la amiază vor fi 13 grade pe Litoral şi 20...21 de grade, izolat, în nord-vestul şi centrul ţării.

Şi joi se aşteaptă înnorări temporare şi pe alocuri ploi slabe în vestul, centrul şi nordul ţării, în timp ce în rest va fi de interes doar ceaţa dimineţii, posibil asociată izolat cu burniţa. În ceea ce priveşte temperatura aerului, vorbim despre valori normale, între 14 şi 21 de grade la scara întregii ţări, la mijloc de săptămână. Dar şi în a doua sa jumătate tendinţa este ca temperaturile să se menţină în jurul normelor. Probabilitea pentru ploi să fie mai ridicată este tot în regiunile vestice, nordice şi centrale, în timp ce în sud şi est ceaţa va fi fenomenul meteo de interes mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

În zona de munte va fi cer senin în prima zi a săptămânii, vântul rămâne domol, iar vremea continuă să se încălzească. Va fi o zi potrivită pentru drumeţii, căci, deşi în zori va fi cam rece, ziua este însorită şi până la prânz maximele cresc la valori plăcute.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.