METEO 16 iunie 2013

Temperaturi caniculare în aproape toată ţara. Vezi prognoza meteo pe următoarele trei zile

de Covasna Media | 432 vizualizări

Schimbare neaşteptată de vreme. După ploile torenţiale şi inundaţiile de proporţii cu care ne-am luptat, acum stăm sub o nouă ameninţare. Meteorologii anunţă temperaturi caniculare în aproape toată ţara. Săptămâna aceasta, mai ales spre mijlocul ei, vorbim de zile în care vom lupta şi cu 36 de grade Celsius.

Începem săptămâna cu vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, cu maxime termice cuprinse între 28 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni şi 34 de grade în sudul şi, local, în vestul ţării. Soarela va fi umbrit puţin de nori în special după-amiază, când pe arii restrânse la munte şi cu totul izolat în celelalte zone vor fi ploi de scurtă durată. Vântul nu pune probleme, aşa că luni vă puteţi bucura în voie de gradele generoase din termometre.

Marţi, vremea se va menţine călduroasă, caniculară la amiază în vestul, centrul şi sudul ţării, unde indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Temperaturile maxime vor pleca de la 29 în estul Transilvaniei şi în Bucovina şi vor ajunge la 35 de grade în vest, centru şi sud. Cerul va fi variabil şi doar cu totul izolat, mai ales după-amiaza şi îndeosebi în zona de munte, vor fi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice, dar vântul nu prea se agită.

Mijlocul săptămânii aduce în continuare o vreme călduroasă, caniculară după-amiaza în zonele de câmpie şi podiş, iar apoi spre sfârşitul intervalului valorile termice vor fi în scădere uşoară, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte în nord-vestul ţării şi în zona de munte. Totodata indicele temperatură-umezeală atinge şi izolat depăşeste uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic, iar maximele termice sunt cuprinse între 29 şi 35...36 de grade în zonele de câmpie şi podiş, mai ales din vestul şi sudul ţării.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.