METEO 14 iulie 2013

Revin ploile şi vremea se răceşte în toată ţara. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

de Covasna Media | 519 vizualizări

Vremea nu prea ţine cont de faptul că suntem în plină lună a lui Cuptor. La început de săptămână nu numai că se întorc ploile, dar vremea se răceşte în special în nordul ţării, unde abia dacă se mai ating 19 ... 20 de grade Celsius. Abia miercuri temperaturile mai cresc puţin spre valorile normale. 

Dacă este să privim în calendar, atunci suntem cu totul îndreptăţiţi să ne mirăm de cele doar 19-20 de grade Celsius anunţate pentru luni după-amiază în Maramureş, unde luna iulie pare extrem de departe. De altfel, anormal de rece este în toată partea de nord, dar şi în nord-vestul şi centrul ţării, unde şi ploile sunt la ordinea zilei. Vor fi ploi torenţiale, cu fulgere, tunete şi vânt, ce vor lăsa peste 20 de litri pe metru pătrat şi nu este exclus să cadă şi grindină.

Va fi cald însă, conform aşteptărilor în sudul Olteniei, unde maximele urcă mai spornic până spre 32 de grade Celsius şi unde soarele este o idee mai darnic.

Marţi norii mai groşi ce lasă averse însoţite de fulgere, tunete şi vânt alert se mută peste sudul, sud-estul şi centrul ţării, dar şi în zonele de munte. Izolat, mai ales în masivele montane ploile vor fi mai însemnate cantitativ şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte regiuni vremea e mai plăcută, cu cerul variabil şi doar pe arii restrânse se manifestă ploi de vară, posibil însoţite de descărcări electrice şi vânt mai turbulent. Vremea se mai răcoreşte şi în jumătatea sudică a ţării astfel încât vom vorbi despre vreme răcoroasă în aproape toată ţara, cu maxime de la 21 grade în estul Transilvaniei şi cel mult 28 grade în sud-est.

Miercuri vremea revine la sentimente mai bune, ploile se retrag din aproape toată ţara şi temperaturile cresc faţă de ziua anterioară. În nord-estul ţării, dar şi în zona Carpaţilor Orientali, iar în primele ore şi în sud, mai sunt înnorări consistente şi pe arii restrânse averse slabe şi descărcări electrice. În celelalte zone cerul e variabil şi sanse de ploaie foarte reduse. Vântul suflă mai alert în est. Temperaturile maxime se vor situa în general între 22 grade în Bucovina şi 31 grade în sud-vestul extrem al ţării.

Joi ne bucurăm de o zi de vară autentică. Vremea va fi în general frumoasă şi continuă să se încălzească uşor în cea mai mare parte a ţării. Doar la munte şi în nord-est mai sunt şanse sporite pentru averse izolate şi descărcări electrice. Maximele se vor situa între 23 şi 32 grade.

Vineri şi sâmbătă temperaturile se menţin apropiate de cele normale, în general intre 24 şi 31 grade, apoi însă se răcoreşte uşor în toată ţara. Dacă vineri ploile sunt puţine, sâmbătă şi mai ales duminică se extind, începând cu vestul, centrul şi nordul ţării.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.