METEO 29 octombrie 2013

Prognoza meteo pe următoarele zile: Vremea se răceşte uşor şi va ploua slab

de Covasna Media | 566 vizualizări

Miercuri, vremea rămâne cu mult mai caldă decât ar fi normal la final de octombrie, cu temperaturi la amiază între 16 grade în nordul litoralului şi 26 de grade în Banat. Iar peste zi soarele străluceşte cu putere în toate regiunile ţării, câţiva nori rătăcesc doar peste nord- vestul şi nordul extrem, iar în sud şi est, la câmpie, ziua începe cu ceaţă, care se risipeşte însă destul de repede.

În centrul ţării miercuri va fi vreme frumoasă şi deosebit de caldă pentru sfârşit de octombrie, cu temperaturi la amiază ce ating 18 grade la Miercurea Ciuc, 23 la Sibiu şi Alba Iulia şi chiar 24 la Târgu Mureş. Doar în zori, mai ales în depresiunile din estul regiunii, va fi puţină ceaţă, în rest soarele este prezent întreaga zi, iar vântul nu creează probleme.

Joi, vremea se mai răceşte, dar temperaturile, deşi în scădere faţă de ziua precedentă, tot rămân uşor mai mari decât cele normale la sfârşit de octombrie, cu maxime ce pornesc în orele amiezii de la 11 în depresiuni şi încă mai ating, izolat, 20 de grade, în câteva localităţi din vestul Olteniei sau sudul Banatului. În plus, nici aspectul vremii nu va mai fi atât de însorit, cel puţin în regiunile extracarpatice ale ţării, unde norii joşi trenează peste zi şi izolat scutură ploi slabe sau burniţe. În plus, ceaţă este şi ea prezentă în zonele joase, mai ales cele din nordul Moldovei, iar vântul se arată şi el mai alert în estul şi sud-estul ţării.

Vineri la deal şi munte vorbim despre vreme plăcută şi însorită, însă la câmpie persistă norii de nivel jos şi, mai ales dimineaţa, local va fi ceaţă şi izolat, ploi slabe sau burniţe. Vântul nu mai da semne de agitaţie, iar maximele zilei pornesc de la 13 grade în Delta Dunării şi doar în Banat mai ating 20 de grade.

Sâmbătă se anunţă vreme ceva mai frumoasă în regiunile intracarpatice, unde soarele predomină. Dar în sud şi est va fi ceaţă, iar norii preferă regiunile sud-estice, unde izolat va fi şi burniţă sau ploaie slabă. Vântul rămâne potolit, iar la amiază temperaturile se încadrează între 14 grade în Delta Dunării şi 21 de grade în Banat. Ceaţă pare să rămână de interes şi în următoarele zile în zonele joase, mai ales din regiunile extracarpatice, în timp ce în vest, la deal şi la munte predomină soarele. Ploile neînsemnate cantitativ anunţate de meteorologi, îşi fac apriţia, trecător, prin nordul şi nord-vestul ţării.

 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.