METEO 12 ianuarie 2014

Prognoza meteo pe trei zile. Vreme de primăvară în mijlocul lui Gerar

de Covasna Media | 667 vizualizări

Vremea continuă să fie anormal de caldă şi iese soarele. Maximele vor atinge valori şi de 13-14 grade Celsius. Vom avea parte de ploi slabe şi doar la munte sunt şanse de ceva ninsori. Din cauza vremii anormal de calde, ceaţa revine în peisajul meteo.

Duminică, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sudice, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în a doua decadă a lunii ianuarie. Meteorologii prognozeză maxime de la 3 grade în estul Transilvaniei până în jur de 13 grade în sudul ţării.

Norii acoperă temporar cerul şi aduc ploi slabe, pe arii restrânse, în sud-vest, în centrul ţării dar şi în nord-est, în timp ce în Maramureş şi în estul Transilvaniei trecător vor fi şi precipitaţii mixte. Izolat e posibil să se depună polei iar dimineaţa în sud mai sunt condiţii de ceaţă. În Carpaţii Orientali mai ninge slab în timp ce în restul masivelor doar izolat ninge slab. Şi tot la munte vântul suflă destul de tare, cu viteze ce pot depăşi 80 km pe oră dar din când în când e destul de alert şi în celelalte zone.

Luni se va înregistra o uşoară scădere a temperaturilor, dar şi aşa vorbim tot despre vreme mai caldă decât în mod normal la această dată în majoritatea regiunilor. Ca aspect va fi destul de plăcută vremea, cu cerul variabil şi doar în prima parte a zilei, spun meteorologii, vor fi ceva înnorări în nordul extrem al ţării unde izolat va fulgui, mai ales la munte. Dimineaţa, pe arii restrânse, vizibilitatea va fi scăzută din cauza ceţii, ce poate fi asociată cu depunere de chiciură. Vântul suflă mai agitat în est, dar mai ales la munte. Maximele termice se vor situa, în general, între 0 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade în sudul Olteniei.

Marţi vorbim tot de vreme mai caldă decât în mod normal în a doua decadă a lui Gerar, mai ales în vestul ţării, la deal şi la munte. Maximele prognozate se vor situa aşadar între 1 grad în estul Transilvaniei, poate şi în nordul Moldovei şi 11 grade în dealurile de Vest. Peste zi norii împart cerul cu soarele dar temporar strâng rândurile în mai multe zone fără să lase precipitaţii. Dimineaţa izolat mai sunt condiţii de ceaţă. Vântul suflă mai energic la munte.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.