METEO 10 noiembrie 2013

Prognoza meteo pe trei zile. Temperaturile scad treptat

de Covasna Media | 580 vizualizări

Vremea începe să-şi piardă încet-încet din aspectul mai prietenos decât prevede data din calendar. Cerul începe să se înnoreze în mai multe regiuni, dar precipitaţiile vor fi slabe cantitativ, în timp ce temperaturile rămân peste media multianuală specifică acestei perioade.

Duminică vremea se schimbă în jumătatea de nord-vest a ţării, adică norii acoperă cerul o bună parte a zilei şi local aduc ploi slabe. În celelalte regiuni cerul e variabil, cu ceva mai mulţi nori doar din când în când şi cu ceaţă dimineaţa pe arii restrânse în zonele joase, izolat asociată cu burniţă sau ploi slabe. Vântul suflă mai tare pe crestele munţilor şi este destul de alert şi în Moldova şi Dobrogea. După amiază aşteptăm maxime în general cuprinse între 13 grade în Maramureş, şi cel mult 20 de grade în sudul Banatului.

Ziua de luni vine cu temperaturi peste cele obişnuite în a doua decadă a lunii noiembrie, mai puţin în nord-vest unde e uşor mai rece, până aproape de mediile multianuale. Vorbim aşadar despre maxime cuprinse în general între 9 grade în nordul Moldovei, şi cel mult 20 grade în centru. Norii domină cerul în majoritatea regiunilor însă precipitaţiile sunt puţine, doar ploi slabe sau burniţă pe arii restrânse. Vor fi condiţii de ceaţă, mai ales în sud-estul ţării. Vântul e o idee mai alert în jumătatea sudică, iar la munte va sufla cu putere.

Marţi vremea va fi mohorâtă în sudul şi în estul ţării, parţial şi în centru. Nori joşi acoperă cerul în cea mai mare parte a zilei, nu lipseşte ceaţa, posibil persistentă în unele zone şi asociată cu ploi slabe şi burniţă. În celelalte regiuni vremea e mai plăcută ca aspect, cu cer variabil şi doar izolat ploi slabe, izolate. Vântul nu pune probleme în nicio regiune a ţării, suflă cel mult moderat în sud şi în sud-est. Temperaturile maxime se vor situa în general între 10 grade în nordul Moldovei şi 17 grade în Dealurile de vest.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.