METEO 26 ianuarie 2014

Prognoza meteo: ninsori până în weekend-ul viitor

de Covasna Media | 591 vizualizări

Meteorologii nu au veşti bune pentru cei care doreau ca ninsorile să se oprească, acest tip de precipitaţii urmând să fie prezente până vinerea viitoare. Vremea va continua să fie rece, temperaturile urmând să ajungă până la minus -8 grade în unele regiuni.

Luni continuă să ningă în est şi în sud-est, unde pe arii restrânse echivalentul în apă mai depăşeşte 10-15 l/mp aşa că stratul de zăpadă va mai creşte. Vântul suflă încă destul de puternic în Dobrogea, dar în primele ore şi în sudul Moldovei şi în estul Munteniei, cu viteze ce pot depăşi 50-60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În celelalte regiuni ninge slab pe arii restrânse. Vremea rămâne rece, maximele pleacă de la doar -7 grade în Moldova şi ajung la cel mult 0 grade în zone Deltei.

Citeşte şi Cursurile şcolare, suspendate luni în tot judeţul Covasna!

Marţi mai ninge slab în nord şi în nord-est, iar vântul nu mai suflă cu putere în nicio regiune a ţării. În noaptea de marţi spre miercuri însă, ninsorile revin şi spre dimineaţă se extind în regiunile sudice, odată cu intensificarea vântului. În sudul Dobrogei vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Temperaturile maxime se vor încadra în general între minus 8 grade în nordul Moldovei şi 1..2 grade în Transilvania şi în Maramureş.

Miercuri ne vom confrunta din nou cu ninsori însemnate cantitativ şi vânt puternic. Aşadar va ninge temporar, mai abundent în sudul şi în sud-estul ţării, dar şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde echivalentul în apă al precipitaţiilor va depăşi pe arii restrânse 10-5 l/mp şi se va depune un nou strat de zăpadă consistent. În Dobrogea aşteptăm şi precipitaţii mixte, aşa că e posibil să se formeze polei. Vântul prinde din nou putere şi va viscoli ninsorea cu viteze ce temporar pot depăşi 60 km/h în estul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei. Vremea rămâne mult mai rece decât în mod obişnuit, geroasă chiar dimineaţa în est şi în nord-est, precum şi în depresiunile din estul Transilvaniei. Maximele se vor situa intre -8 grade în nordul Moldovei şi 4-5 grade în sudul litoralului.

Joi mai ninge local, slab, în sudul şi în estul ţării şi tot aici vremea se menţine rece. În celelalte regiuni norii se mai risipesc şi doar izolat ninge. Vântul mai suflă destul de tare în sud şi în sud-est precum şi la munte. Maximele pleacă de la doar minus 12, minus 11 grade în nordul Moldovei şi ajung la 4-5 grade în dealurile de Vest.

În weekend-ul viitor vremea se încalzeşte treptat, maximele ajungând la valori normale pentru această perioada. Şanse mai mari de precipitaţii, slabe cantitativ însă, vor fi în sud şi în sud-vest.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.