STIREA ZILEI 26 ianuarie 2014

Ninsorile din sud închid şcolile în Covasna!

de Monica Vrânceanu | 1665 vizualizări

Unităţile de învăţământ vor fi închise luni în 27 de judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori şi viscol, au anunţat membrii comandamentului de iarnă reunit la Guvern.

Şcolile vor fi închise luni şi marţi în Capitală, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei. De asemenea, nu se vor prezenta luni la cursuri elevii din judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna, Keresztély Irma, a precizat că decizia, luată la nivel central, nu poate fi comentată, însă a arătat că nu există motive de îngrijorare pentru elevii cazați la internate ori copiii de grădiniță.

„Imediat după ce s-a luat decizia, am transmis mesaje directorilor de școli și grădinițe, dispunând ca acei copii care vin la internat să fie primiți în mod normal, iar la grădinițe – acolo unde situația e mai specială, să funcționeze de asemenea în regim normal. Și asta pentru că există, desigur, părinți care lucrează și nu au cu cine lăsa copiii luni, bazându-se pe grădinițe – așadar nu le putem închide, cu atât mai mult cu cât condițiile meteo nu ne împiedică să funcționăm”, a explicat Keresztély.

Potrivit acesteia, decizia de a nu se ține cursuri luni vizează doar elevii, căci cadrele didactice vor trebui să fie prezente în școli, în vreme ce grădinițele se vor organiza, la rândul lor, ca pentru orice zi de lucru obișnuită.

În ceea ce priveşte starea drumurilor din judeţ, ninsoarea și vântul puternic din ultimele zile nu au afectat drumurile din județul Covasna, precum nici nu au pus, până la această oră, vreo viață în pericol.

Astfel, pe drumurile din județ se circulă în condiții de iarnă, existând unele zone mai afectate, cum ar fi Oituzul și Întorsura Buzăului, însă nici aici nu avem de-a face cu situații deosebite.

Poliţiştii recomandă atenţie sporită şoferilor care circulă pe DN 11, între localităţile Breţcu şi pasul Oituz, la graniţa dintre judeţele Covasna şi Bacău, precum şi pe DN 12, între localităţile Sfântu Gheorghe şi Chichiş, unde carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată sau viscolită.

Directorul Secției Drumuri Naționale (SDN) Covasna, Cristian Drincă, ne-a declarat că 14 dintre cele 26 de utilaje pe care le are în prezent Secția la dispoziție sunt puse în funcțiune în diverse puncte ale drumurilor din județ. Pe Oituz se circulă în condiții de iarnă, în vreme ce mai greu se circulă pe DN2D și DN 13, unde există porțiuni de kilometri întregi de drum pietruit, ceea ce evident face circulația mai greoaie.

„Drumurile sunt în regulă în Covasna, nu avem niciun drum închis, sunt unele zone cu mai multă zăpadă, dar se circulă normal, în condiții de iarnă. Cele 14 utilaje scoase pe drumuri patrulează de când a început ninsoarea, se împrăștie material antiderapant și se menține permanent legătura cu echipajele drumarilor”, a declarat Drincă.

Nici pe drumurile județene nu avem probleme, conform administratorului public al județului, Kovács Ödön. Acesta ne-a declarat că drumurile se prezintă conform cu condițiile de iarnă.

La rândul său, directorul Electrica – Sucursala Covasna, Iozsa Csaba, a declarat că nicio localitate din județ nu a avut probleme cu energia electrică, nu au existat întreruperi iar echipele operative ale furnizorului se află într-o permanentă stare de alertă, pentru a putea interveni cât mai rapid în caz de nevoie.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
andrea, 26 ianuarie 2014
La liceul de Arta se merge la scoala, in rest din cate am inteles nu!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.