METEO 6 decembrie 2013

Iarna revine în forţă cu ninsori şi temperaturi scăzute. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

de Covasna Media | 619 vizualizări

Meteorologii anunţă că iarna revine în forţă în toate masivele montane. Sâmbătă şi duminică vremea se răceşte în cea mare parte a ţării şi cresc şansele să ningă. Săptămâna viitoare debutează cu înnorări şi ninsori în nordul şi în centrul ţării precum şi la munte.

Vineri iarna revine în forţă în toate masivele montane, unde ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, în prima parte a zilei în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, apoi şi în celelalte masive. Izolat ninsorile sunt mai puternice şi pot depăşi 10, 15 l/mp. Vântul va sufla cu putere şi va viscoli, meteorologii prognozează peste 70 km/h iar pe crestele înalte şi peste 100 km/h. Va ninge slab şi în Maramureş, local în Transilvania şi în Crişana şi mai puţin în Banat. În zonele joase vântul va sufla cu intensitate mai mică dar vor fi totuşi viteze de 55..60 km/h. În primele ore, în zonele joase din sud mai sunt condiţii de ceaţă. Dimineaţa e rece şi până la amiază mercurul ajunge la maxime cuprinse în general între 0 grade în estul Transilvaniei şi 8 grade pe litoral.

Sâmbătă vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării. Drept urmare temperaturile scad cu câteva grade şi după amiază aşteptăm maxime de la doar -3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi cel mult 6 grade în sudul Munteniei şi în Dobrogea. Norii acoperă temporar cerul şi mai ninge slab în zonele de munte, local în regiunile intracarpatice şi doar izolat în celelalte regiuni. Vântul continuă să fie alert în majoritatea zonelor iar la munte suflă încă tare şi sporeşte astfel senzaţia de frig pătrunzător.

Ultima zi a săptămânii aduce tot vreme rece, cu excepţia vestului şi sud-vestului, unde temperaturile sunt apropiate de cele normale pentru data din calendar. Meteorologii spun că termometrele vor arăta de la -4 grade estul Transilvaniei până la 8 grade în Lunca Dunării. În nord-vest şi în centru dar mai ales la munte mai sunt înnorări şi ninsori slabe, în timp cer în celelalte regiuni doar pe arii restrânse mai ninge. Vântul suflă nervos în regiunile extracrpatice dar şi la munte, unde va viscoli zăpada.

Saptamana viitoare debuteaza cu înnorări si ninsori in nordul si in centrul tarii precum si la munte. In celelalte regiuni cerul e temporar acoperit de nori si doar pe arii restranse cad precipitatii mixte. Vântul sufla in toate regiunile dar la munte e tare si viscoleste ninsoarea. Maximele se vor situa in general intre 0 si 10 grade.

De marţi vremea se răceşte si valorile termice vor fi mai mici decât regimul normal în această perioadă si avem parte de ninsori mai ales marti in est si la munte.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.