METEO 31 iulie 2017

Cod portocaliu și cod galben de caniculă în aproape toată țara, în zilele următoare

de Covasna Media | 587 vizualizări

Meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu, valabile de marți, 1 august, și până joi, 3 august, perioadă în care maximele vor ajunge la 39 de grade Celsius.

Pentru ziua de marți, 1 august, meteorologii anunță cod galben de caniculă pentru aproape jumătate de țară. Valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități și local îl va depăși ușor.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

Pentru miercuri și joi (2 - 3 august) sunt anunțate cod portocaliu și cod galben de caniculă.

Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unități, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade.

În nordul și estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia și Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35...37 de grade.

Valul de căldură va persista și la sfârșitul săptămânii.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.