METEO 1 iulie 2021

Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și ploi abundente, până vineri dimineața

de Covasna Media | 1942 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Portocaliu de vijelii puternice, grindină, ploi abundente, ce acoperă cea mai mare parte a țării, în intervalul 1 iulie, ora 14:00 – 2 iulie, ora 06:00, fiind afectat și județul Covasna.

Din după-amiaza zilei de joi (1 iulie) în Moldova, local în Maramureș, Transilvania și la munte, iar spre seară și noaptea și în Muntenia și cea mai mare parte a Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...90 km/h, grindină și frecvente descărcări electrice. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp”, conform ANM.

De asemenea, ANM a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, disconfort termic ridicat, valabil pe litoral și în alte 9 județe, valabil în intervalul 1 iulie, ora 10:00 – 02 iulie, ora 10:00.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.Local în regiunile extracarpatice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, au anunțat meteorologii. care precizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată până la sfârșitul săptămânii.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.