METEO 12 iulie 2020

Cod portocaliu de averse torenţiale în nouă judeţe, până duminică seara

de Agerpres | 2462 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată valabil până la ora 18:00 în nouă judeţe.

Potrivit ANM, în judeţele Covasna, Harghita, Braşov, precum şi în zona de munte a judeţelor Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70...90 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp.

În judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55...65 km/h.

În regiunile vestice, nordice şi centrale vremea se va răci semnificativ, dar în cele sud-estice disconfortul termic se va menţine accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unităţi.

Pe de altă parte, un alt Cod portocaliu de furtuni va intra în vigoare duminică seara la ora 18:00 şi va viza judeţele Vrancea, Galaţi, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Covasna şi zona de munte a judeţelor Argeş şi Braşov până luni la ora 2:00.

În aceste zone, vor fi intervale cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70...90 km/h), vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.