METEO 3 februarie 2021

Cod galben de vânt puternic, joi, în Covasna și alte judeţe

de Covasna Media | 6412 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod galben privind intensificări ale vântului, valabil de joi dimineața, pentru anumite judeţe din centrul şi nord-vestul ţării, precum și pentru zona montană.

„În intervalul menționat (04 februarie, ora 06:00 – 04 februarie, ora 21:00 - n.r.), vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse 70...80 km/h. În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității”, conform ANM.

Pe lângă județul Covasna, atenționarea vizează și județele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Cluj, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Bacău, Neamţ, precum și unele zone din judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş. Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

„Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40...50 km/h se vor semnala local și în restul teritoriului. În noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est”, a mai anunțat ANM.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.