METEO 10 iunie 2013

Cod galben de ploi şi furtuni în România. Victor Ponta a convocat comandament de urgenţă

de Covasna Media | 625 vizualizări

Primul ministru Victor Ponta a convocat, luni dimineaţă, un comandament de urgenţă la Palatul Victoria, pentru a discuta despre situaţia grea care se anunţă în România în zilele următoare, din cauza ploilor abundente prognozate de meteorologi. Principala grijă o reprezintă, însă, riscul de creştere a cotelor apelor Dunării, odată cu creşterea debitului la intrarea în ţară, în contextul inundaţiilor din ţările pe care le traversează.

Şeful ANM, Ioan Sandu, a anunţat, în cadrul comandamentului de urgenţă de la Palatul Victoria că în următoarele două zile vor fi emise două coduri galbene de ploi şi furtuni în Roomânia.

Prima avertizare COD GALBEN va intra în vigoare luni şi va fi valabilă până marţi, în vestul şi sud-vestul ţării.

a doua atenţionare COD GALBEN de ploi va fi valabilă de marţi dimineaţă până miercuri la ora 9.00 şi va viza teritoriul întregii ţări. Potrivit şefului ANM, cantităţile de apă ce se vor acumula vor fi de 20-25 l/mp şi doar izolat vor atinge 50-60 l/mp.

Premierul Victor Ponta, care luni şi marţi va efectua vizite oficiale în Germania şi Slovacia, le-a atras atenţia membrilor Guvernului să ia măsuri de prevenire a problemelor în teritoriu şi să atenţioneze autorităţile locale să acţioneze din timp, nu să aştepte să apară inundaţii şi să aştepte să intervină Guvernul pentru a remedia situaţia.

Principala problemă luată în discuţie a fost riscul de inundaţii pe Dunăre, odată cu intrarea viiturii pe teritoriul ţării noastre. Potrivit şefului ANM, după data de 14 iunie, când se aşteaptă ca vârful de viitură să ajungă în România, ploile ar urma să fie nesemnificative, deci să nu se mai pună problema unor acumulări mari de apă care să crească debitul şi să ridice riscul de inundaţii.

Citeşte şi Cea mai mare catastrofă naturală vine spre România. Scenariu de coşmar pentru Autostrada Soarelui. Ce se întâmplă dacă se rupe digul

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.