METEO 22 septembrie 2017

Cod galben de ploi însemnate și vânt

de Iulia Drăghici - Taraș | 805 vizualizări

ANM a emis două coduri galbene în care este vizat și județul Covasna

Ploile își intră pe deplin în drepturi, iar acest lucru nu o arată doar avertizările emise de meteorologi, ci în primul rând vremea de afară. 

Județul Covasna se află sub incidența a două coduri galbene, de averse torențiale, răcire a vremii, intensificări temporare ale vântului, dar și de ploi în cantități însemnate.

Primul este valabil de vineri, 22 septembrie, ora 13:00, până sâmbătă 23 septembrie, ora 21:00

„În zonele de munte, precum și în Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, Crișana și Banat vor fi intervale de timp în care va ploua, iar aversele vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp.

Vremea va fi rece pentru această perioadă în toată țara, dar mai ales în regiunile intracarpatice, unde valorile maxime ale temperaturii aerului se vor situa, în general, între 14 și 18 grade. În zona montană înaltă, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Temporar vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală de 45...55 km/h, iar pe crestele înalte de peste 65 km/h”, arată Administrația Națională de Meteorologie. 

De asemenea, între 22 septembrie, ora 15:00 și 23 septembrie, ora 10:00, județul nostru se află sub avertizare de cod galben pentru cantități de apă însemnate. 

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Botoșani, Iași, Suceava, Bistrița Năsăud, Maramureș, Covasna și în zona deluroasă și montană a județelor Bacău, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Prahova și Satu Mare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăşi pe arii extinse 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Fenomene vizate: averse torențiale, răcire a vremii, intensificări temporare ale vântului”, arată ANM. 

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.