METEO 13 iulie 2011

Cod galben de caniculă în toată ţara, de joi până duminică

de Covasna Media | 549 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare cod galben de caniculă valabilă în perioada 14 - 17 iulie.

Joi, vineri, sambătă şi duminică vremea va fi caniculară, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80.

Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va depăşi 35 de grade, iar în Câmpia de Vest şi în Lunca Dunării se vor atinge izolat valori de 37-39 de grade.

Zilele călduroase de vară pot fi extrem de plăcute, însă există şi anumite contraindicaţii medicale de care trebuie să ţinem cont.

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zinic de lichide (între 2,5 - 3 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Trebuie să consumăm un pahar de apă la fiecare 15 - 20 de minute (sau echivalentul acestuia).

Trebuie să consumăm, de asemenea, cât mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. Este bine de ştiut că o doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Pe parcursul zilei este bine să facem duşuri călduţe, fără a ne şterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambiental;

Atenţie la expunerea la soare! Cu toţii avem nevoie de soare, acesta fiind principala noastră sursă de vitamina D, care ajută la absorbţia calciului. Medicii ne sfătuiesc să evităm expunerea excesivă la soare, care se asociază cu un risc crescut de a dezvolta cancer de piele, dar să păstram o expunere moderată la soare, astfel încât să menţinem o cantitate adecvată de vitamina D în organism.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.