METEO 8 august 2017

Cod galben de caniculă, de miercuri, urmat de cod portocaliu

de Covasna Media | 887 vizualizări

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, mai multe atenționări cod galben și cod portocaliu de caniculă, valabile miercuri și joi, pentru mai multe județe din vestul țării.

Meteorologii au emis cod galben de caniculă, miercuri, pentru județele Satu Mare, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți și Dolj. Potrivit ANM, miercuri, valul de căldură se va extinde în jumătatea de vest a teritoriului, iar în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și izolat în Câmpia de Vest vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

Joi, pe de altă parte, va intra în vigoare o atenționare cod portocaliu de caniculă pentru șase județe din vestul țării, respectiv Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți și Dolj.

Potrivit ANM, joi, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Astfel, în zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unități. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade. În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade.

Totodată, meteorologii au emis pentru alte județe, joi, cod galben de caniculă. Astfel, în Maramureș nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35...37 de grade.

Mediafax

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.