METEO 26 august 2013

Canicula va fi înlocuită de ploi. Vezi prognoza meteo pe trei zile

de Covasna Media | 543 vizualizări

Meteorologii ne anunţă că în următoarele zile canicula este înlocuită de ploi şi de instabilitate atmosferică, astfel toamna începând să-şi intre în drepturi mult mai devreme.

Marţi, vremea va fi uşor instabilă în majoritatea regiunilor, iar în sud se va menţine călduroasă. Norii împart cerul cu soarele şi vor cădea averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului, local în nordul şi centrul ţării, dar şi în zona de munte şi numai izolat în celelate zone. Astfel de fenomene îşi vor face apariţia spre seară şi noaptea local în jumătatea sud-vestică a teritoriului. Totodată este posibil să cadă grindină şi izolat cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi 34 de grade în Lunca Dunării.

Miercuri, agenda meteo a zilei este ţinută tot de instabilitatea atmosferică. Cerul se acoperă de nori din când în când şi lasă averse, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi căderi de grindină şi cantităţi de apă însemnate. Excepţie va face extremitatea sud-estică a teritoriului unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime, în scădere uşoară faţă de ziua precedentă în regiunile sudice şi sud-estice, vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în sudul Munteniei.

Vremea se va menţine în general instabilă şi joi. Vor fi intervale de timp în care cerul va fi dominat de soare, dar şi momente în care cerul este acoperit de nori ameninţători ce aduc ploi de scurtă durată, cu tunete, fulgere şi rafale de vânt în jumătatea nordică a ţării şi pe arii mai restrânse în restul zonelor. Temperaturile maxime vor pleca de la 18 grade în Bucovina şi Maramureş şi ajung la 30 de grade în sud.

Vineri, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă mai ales în jumătatea nordică a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 29 de grade. Vor mai cădea ploi, însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt în majoritatea regiunilor, dar cu o frecvenţă mai mare în zona de munte, în timp ce sâmbătă şi duminică aria ploilor va fi in restrângere.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.