METEO 24 iulie 2018

Avertizare de vreme rea; în județul Covasna, cod galben de ploi

de Covasna Media | 939 vizualizări

Administația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți dimineața, o avertizare meteorologică cod galben pentru intervalul 24 iulie, ora 11 – 25 iulie, ora 21.

„În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice și în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp”, a anunțat Administația Națională de Meteorologie.

Codul galben este valabil și în județul Covasna.

În același timp, în Dobrogea este cod portocaliu. ANM a anunțat că vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40...50 l/mp și izolat 70...80 l/mp.

”Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până la sfârșitul acestei săptămâni, iar în funcţie de evoluţia și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se mai arată pe pagina ANM.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.