METEO 25 ianuarie 2014

ANM: Populaţia să nu plece la drum până duminică după-amiază

de Covasna Media | 854 vizualizări

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a cerut populației să își amâne deplasările începând de sâmbătă dimineaţă și până duminică după amiază, din cauza vremii nefavorabile.

„Dacă nu e nevoie urgentă să se plece la drum, să se amâne deplasările din această noapte până duminică după-masă”, a afirmat Sandu la începutul ședinței Comandamentului de iarnă de la Palatul Victoria.

Sandu a anunțat că zece județe vor fi de vineri, de la ora 18,00, sub cod portocaliu de ninsori și viscol. Nu este exclus să apară și coduri roșii, în vreme ce 16 județe sunt sub cod galben.

Începând de vineri seară vor fi ninsori în județele Mehedinți, Gorj, Dolj și Vâlcea. În noaptea de sâmbătă spre duminică, viscolul se va intensifica, iar în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila și Ilfov, inclusiv în București, vântul va avea rafale de peste 75-80 de kilometri pe oră.

Potrivit lui Ion Sandu, în cursul zilei de sâmbătă "vor fi două actualizări ale codului portocaliu. Este posibil să fie adăugate județele Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița și Prahova în cod portocaliu".

"Încercăm pe perioade limitate să informăm populația unde este situația cea mai grea. (...) Nu este exclus ca termenul de ora 18,00 duminică, pe 26 ianuarie, să fie prelungit până luni. Nu e viscolul care se anunță cel mai înspăimântător, că n-a fost niciodată, dar este foarte lung. (...) Nu excludem ca în cazul în care se vor depăși 50 de centimetri pe metru pătrat în 24 de ore să apară și coduri roșii, now casting în prima fază, pentru a respecta parametri stabiliți foarte clar cu aceste coduri", a precizat Ion Sandu în ședința Comandamentului de iarnă reunit la Palatul Victoria.

Vezi şi Cod portocaliu de ninsori si viscol în 10 judeţe

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Anunţ public

Acum 1 ora, 59 minute

CONVOCATOR

Acum 8 ore, 20 minute

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.