METEO 10 iunie 2022

ANM: Cod galben de ploi abundente şi vijelii în întreaga ţară, până duminică seara

de Agerpres | 1554 vizualizări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabilă în întreaga ţară, până duminică seara.


Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 iunie, ora 14:00 - 12 iunie, ora 22:00, în sudul ţării şi la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.


De asemenea, în Moldova, Transilvania, Maramureş şi local în Crişana şi Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 l/mp şi pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal şi de munte şi în extremitatea de sud a ţării, de 40 - 60 l/mp.


Totodată, în Bucureşti, vremea va fi în general instabilă, cu perioade în care se vor semnala înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi în medie 20 - 40 l/mp.


Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în special asociate ploilor şi vor fi temperaturi maxime în general de 24 - 26 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 15 şi 17 grade. Ii

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.