METEO 8 octombrie 2011

Aerul rece cuprinde toată ţara şi temperaturile scad. Prognoza pe 3 zile

de Covasna Media | 465 vizualizări

Schimbarea vremii este provocată de pătrunderea unei mase de aer polar care avensează spre sud-estul continentului. Singurele zone din ţară unde se mai resimte influenţa aerului cald sunt cele sud-estice, unde maximele mai ating 25...26 de grade. Duminică aerul polar cuprinde toată ţara şi vremea devine rece pentru această dată.

Sâmbătă frigul se va simţi mai ales în regiunile intracarpatice, unde temperatura aerului scade cu mai mult de 10 grade. La amiază se vor înregistra maxime în general între 11 şi 22 de grade. Mai cald însă, va fi în sud-estul ţării, unde sunt 25...26 de grade la amiază. În regiunile vestice, centrale şi în nord ziua este mohorâtă cu nori grei şi ploi insistente. În restul teritoriului câteva raze de soare mai apar în prima parte a zilei, după care se înnorează, iar spre seară şi la noapte vin ploile. Cantităţile de apă vor fi însemnate mai ales la munte, iar la peste 1800 m, treptat apar lapoviţe şi ninsori. Vântul se înteţeşte mâine în sudul şi în estul ţării, iar pe crestele munţilor va sufla tare, în rafale.

Vremea se înrăutăţeste în toate masivele montane. Se răceşte accentuat, astfel încât la altitudini mai mari de 1800 de metri mercurul termometrelor se scade sub pragul de îngheţ, iar precipitatiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Nori şi ploi vor fi în Carpaţii Occidentali, iar spre seară şi în cursul nopţii în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Vântul se înteţeşte, iar pe creste va sufla în rafale accentuând senzaţia de rece. Duminică e încă şi mai rece, ninge la peste 1800 de metri şi plouă în rest.

Aerul rece cuprinde duminică toată ţara şi temperaturile scad. Vorbim despre maxime între 6 şi cel mult 16 grade. Cerul va fi acoperit de nori şi temporar va ploua, mai însemnat cantitativ în sudul, în estul ţării şi la munte. În extremitatea de vest şi de nord-vest a ţării ploile vor fi mai rare şi sunt speranţe şi pentru câteva raze de soare, dar la munte, la înălţimi mai mari de 1800 de metri cad lapoviţe şi ninsori. Vântul se intensifică temporar, iar pe creste va sufla tare, în rafale.

Săptămâna viitoare începe tot cu vreme rece pentru această dată. Norii se mai risipesc, soarele începe să se zărească, dar ploile nu se opresc. Ploi slabe vor mai fi pe arii restrânse în nordul ţării, la munte, şi izolat în rest. Vântul mai are intensificări temporare în est şi în zonele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade.

(realitatea.net)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.