METEO 31 ianuarie 2012

Minima dimineţii în România: -29 de grade la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 423 vizualizări

Pregătiţi-vă haine cât mai groase pentru că va fi un ger de crapă pietrele toată săptămâna! În multe zone din ţară, termometrele vor arăta -27 de grade Celsius.

Până acum, şase oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gerului. Marţi dimineaţă, cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului -29 de grade Celsius la ora 8. La Sfântu Gheorghe, temperatura a scăzut până la -25 de grade, la Baraolt -24, Târgu Secuiesc -22, Miercurea Ciuc -23.

Locuitorii din Odorheiul Secuiesc nu mai au apă la robinete pentru că au îngheţat conductele. Aşa că sunt nevoiţi să care apa în sticle şi bidoane de la un izvor din oraş.

La Constanţa, marea a îngheţat la mal. În portul Tomis, ambarcaţiunile ancorate la chei au rămas între sloiurile de gheaţă.

În Vrancea au fost minus 12 grade Celsius. Sute de oameni au rămas blocaţi pe Drumul Naţional 23 care face legătura între Focşani şi Brăila. Chiar dacă nu mai ninge, vântul a viscolit zăpada şi a făcut imposibilă circulaţia autoturismelor. Zeci de maşini au rămas ore întregi în nămeţi, iar utilajele de deszăpezire au făcut faţă cu greu situaţiei.

Gerul nu ne va părăsi prea curând. Până vineri, meteorologii estimează că temperaturile vor coborî până la - 27 de grade.

(antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.