LIFESTYLE 27 ianuarie 2016

Varza murată românească, un aliment miraculos în opinia nutriţioniştilor străini

de Covasna Media | 643 vizualizări

Dacă pe masa bunicilor noastre nu lipsea niciodată, occidentalii abia acum au descoperit-o. Nutriţioniştii britanici recomandă „varza ieftină, murată” pentru numeroasele proprietăţi asupra întregului organism.

În România este o tradiţie să pui varză la murat şi să te bucuri mai apoi de ea pe toată durata iernii, în special datorită gustului. Însă de beneficiile acesteia nu se bucur doar papilele noastre gustative.

Plină de bacterii bune pentru organism şi o aciditate perfectă pentru consumul alături de carne, varza murată este un aliment ideal pentru sezonul rece, notează Foodstory.

Ajută sistemul imunitar să se lupte cu infecţiile şi este plină de bacterii benefice pentru digestie – creşte flora sănătoasă din tractul intestinal chiar mai mult decât un iaurt. Tocmai de aceea, îşi merită din plin reputaţia de remediu pentru durerile de stomac şi constipaţie.

Mai mult, varza murată conţine compuşi naturali anti-cancer şi este chiar recomandată de nutriţioniştii britanici în acest sens.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.