LIFESTYLE 21 septembrie 2013

Un altfel de ghicit în cafea

de Covasna Media | 654 vizualizări

Felul cafelei pe care o bea cineva îi poate reflecta personalitatea, potrivit unor noi cercetări menționate de Daily Mail, citat de Agerpres. În cadrul unui studiu s-au descoperit caracteristici comune la persoanele cărora le place același tip de cafea.

Cine bea cafea tip cappucino este înclinat să fie obsesiv și îi place să fie stăpân pe situație, în timp ce băutorii de cafe latte doresc să le placă celorlalți.

Doctorul psiholog Ramani Durvasula a desfășurat un studiu pe circa 1.000 de băutori de cafea. S-au luat în considerare stiluri și trăsături psihologice precum introversiunea și extroversiunea, răbdarea, perfecționismul, căldura, atenția, sensibilitatea, timiditatea, etc.

Cei care beau cafea neagră sunt în general onești și direcți. Le place ca lucrurile să fie simple și pot fi uneori tăcuți și prost dispuși, prăpăstioși și indiferenți.

Băutorii de cafe latte au tendința să fie mai nervoși și dornici să placă. Sunt gata să îi ajute pe ceilalți, însă nu se preocupă prea mult de ei înșiși.

Cei care beau cafea solubilă au tendința să amâne lucrurile sau să le ignore.

Persoanele care preferă băuturile dulci, gen cafe frappe, sunt "îndrăznețe din punct de vedere social", niște "copii mari" cu "inima tânără". Nu fac întotdeauna alegeri bune și pot fi nechibzuiți. Dar adesea pot da și tonul în modă sau alte activități.

Cei care preferă cafeaua decafeinizată sau cappucino tind să fie obsesivi, dornici să controleze orice situație și atenți la detalii.

Studiul este descris în cartea doctorului Durvasula, intitulată "You are what you eat: Change your food attitude, change your life".

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.