LIFESTYLE 30 iunie 2014

Truc inedit pentru a preveni... cheltuielile inutile

de Covasna Media | 444 vizualizări

Dacă oamenii se simt mai puter­nici, au tendinţa de a exercita un control mai bun asupra banilor, au descoperit oamenii de ştiinţă. Dar cum îi faci să se simtă mai puter­nici? Păcălind creierul printr-un truc psihologic: oamenii aşezaţi pe scaune mai înalte au tendinţa de a crede că deţin mai multă putere, scrie des­copera.ro.

Cinci studii diferite au arătat că persoanele care şedeau într-un scaun înalt se arătau mai grijulii cu banii decât cele care şedeau pe o canapea joasă.

Decizia de a eco­nomisi sau nu bani era influenţată de sentimentele persoanei respective: cu cât se simţea mai puternică, cu atât suma pe care dorea să o economisească pentru viitor era mai mare, spun cercetătorii de la Stanford University şi Tilburg University.

Iar aşezarea la un nivel mai înalt, în sensul fizic al termenului, pe un scaun mai înalt, era corelată cu un sentiment de putere mai accentuat, în vreme ce aşezarea pe o canapea joasă îi făcea pe oameni să se simtă mai lipsiţi de pute­re.

Oamenii aşezaţi pe scaune înalte s-au arătat însă dornici să economisească doar atunci când era vorba să strângă pur şi simplu bani, doar ca să-i aibă, nu pentru a-i cheltui mai târziu.

Cercetătorii au concluzionat că persoanele care se simt puternice sunt înclinate să facă din acumularea bani­lor un mijloc de a-şi menţine această putere.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.