LIFESTYLE 15 septembrie 2014

Top 5 greşeli pe care le fac utilizatorii de smartphone

de Covasna Media | 277 vizualizări

Iubitorii de telefoane mobile nu au cum să nu-şi treacă în „portofoliu” ultimele apariţii pe piaţă, însă de cele mai multe ori felul în care acestea sunt folosite nu este cel mai indicat. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac posesorii de smartphone.

1. Lăsaţi telefonul deschis tot timpul. Chiar dacă este inactiv, atunci când telefonul rămâne deschis pentru perioade lungi de timp bateria este solicitată şi, în timp, îşi pierde proprietăţile. Experţii recomandă să opriţi telefoanele pe timpul nopţii, sau, dacă acest lucru nu este posibil, să le închideţi pe timpul zilei, atunci când nu aveţi neapărată nevoie de ele.

2. Bluetooth-ul şi WiFi-ul rămân pornite permanent, iar aceste opţiuni nu fac decât să irosească energia stocată în baterie. Specialiştii spun că acestea ar trebui să rămână închise, urmând să fie pornite doar atunci când folosirea lor este necesară.

3. Folosirea telefoanelor la temperaturi extreme (când temperatura scade sub 0 grade Celsius sau depăşeşte 35 de grade) nu este deloc indicată, iar dacă, totuşi, trebuie să le folosiţi, este indicat să le ţineţi în geantă, sau la umbră, după caz.

4. Deşi este o soluţie convenabilă, punerea în priză a telefoanelor peste noapte nu este recomandată de specialişti. Pe termen lung, această practică afectează bateria, care va începe să se consume mai rapid decât ar trebui.

5. Telefoanele sunt utilizate tot timpul zilei, în toate locurile în care merge posesorul, aşa că acestea au ajuns să găzduiască mai multe bacterii decât vasul de toaletă. Experţii recomandă folosirea unui şerveţel moale, fără scame, pentru ştergerea ecranului, iar pentru dezinfectare există produse care folosesc lumină ultravioletă ca să distrugă bacteriile.

(unica.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.