LIFESTYLE 21 mai 2013

Sfatul medicului. Părul trebuie spălat cu șampon numai o dată la 8-10 zile

de Covasna Media | 772 vizualizări

Multe persoane spun că sunt nevoite să-și curețe părul zilnic. O mare greșeală, spun specialiștii, pentru că astfel se distruge sistemul de apărare al pielii scalpului. Doctorul Sorin Cadar spune că multe șampoane conțin chimicale, care agresează pielea scalpului.

Dacă folosiţi un şampon obişnuit atunci ar trebui să spălaţi părul o dată la opt-zece zile, spun specialiştii.

„Mă refer la șamponul și săpunul puternice, nu mă refer la acele produse pentru copii, glicerinate, foarte moi, foarte ușoare. Dacă vom apela la săpun sau șampon ușor, moale, deci nu excesiv de detergent, atunci putem merge la cinci-șapte zile, nu mai des. În rest, zilnic cu apă călduță”, explică dr. Sorin Cadar, medic primar ORL, specialist homeopatie.

Dacă spălaţi părul prea des cu şampon, pelicula de sebum care tapetează scalpul se distruge. Astfel, atât pielea, cât şi părul, vor avea de suferit, iar cantitatea de sebum se va mări.

„Din păcate, extrem de multe șampoane au chimicale, care agresează pielea scalpului, dar de foarte multe ori aceste substanțe se și absorb în organism, pentru că pielea este un organ – cel mai mare organ – care absoarbe substanțe și ne punem în pericol sănătatea generală”, spune dr. Cadar.

Bineînţeles, schimbarea nu se face brusc, ci treptat.

Dacă cineva obișnuiește să se spele zilnic, o să înceapă prima săptămână să se spele la două zile, a doua săptămână la trei zile, astfel încât în decurs de o lună și jumătate – două luni să ajungă la șapte-zece zile, este recomandarea medicului.

Puteţi face trecerea cu ajutorul unui şampon natural pe bază de muşeţel, nuc sau mentă.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.