LIFESTYLE 20 ianuarie 2014

România va concura în a doua semifinală a Eurovision 2014

de Covasna Media | 378 vizualizări

România va concura la Eurovision 2014 în cea de-a doua semifinală, din 8 mai, în urma tragerii la sorți care a avut loc luni la Copenhaga, orașul gazdă.

Anul acesta, la Eurovision participă 37 de țări dintre care 16 concurează în prima semifinală, cea din 6 mai, iar 15 țări luptă în cea de-a doua semifinală, din 8 mai.

În prima semifinală vor intra Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia, Estonia, Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San-Marino, Portugalia, Ucraina și Olanda, iar în a doua semifinală — Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Belarus, Grecia, Elveția.

Potrivit site-ului concursului, Germania, Spania, Franța, Marea Britanie, Italia și Danemarca sunt deja plasate în finală.

Pe ultima sută de metri, Slovenia s-a alăturat țărilor care participă anul acesta la Eurovision. Aceasta va fi cea de-a 20-a participare a acestei țări la concurs. Niciun reprezentant din Slovenia nu a luat până acum trofeul.

Înscrierile pentru selecția națională a concursului Eurovision au început pe 15 ianuarie și vor avea loc până pe 14 februarie.

Pe 19 și 20 februarie va avea loc preselecția, în care un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs.

Pe 20 februarie vor fi anunțate cele maximum 12 melodii finaliste, iar pe 1 martie va fi selecția națională, în urma căreia va fi aleasă melodia câștigătoare într-un spectacol televizat, cu public.

Concursul cântecului european se va desfășura în acest an la Copenhaga, Danemarca. Pe 6 mai va avea loc prima semifinală, pe 8 mai cea de-a doua, iar pe 10 mai — marea finală.

Emmelie de Forest din Danemarca, cu piesa "Only Teardrops", a câștigat ediția din 2013 a concursului Eurovision, care s-a desfășurat la Malmo, în Suedia.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea prin Luminița Anghel & Sistem la Kiev în 2005 și Paula Seling și Ovi la Oslo în 2010 și o dată locul al patrulea prin Mihai Trăistariu la Atena în 2006. Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Anul trecut, reprezentantul României la Eurovision, Cezar Ouatu, s-a clasat pe locul al 13-lea, cu melodia "It's My Life".

(Agerpres)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.