LIFESTYLE 12 ianuarie 2014

Respiraţia urât mirositoare: 6 cauze la care nu te-ai fi gândit

de Covasna Media | 448 vizualizări

Respiraţia urât mirositoare îţi poate şifona foarte mult imaginea. Ştii că anumite alimente, precum usturoiul sau ceapă, pot cauza o respiraţie urât mirositoare, însă de vină pot fi şi multe alte lucruri despre care să nu ai habar. Iată 6 cauze ale respiraţiei urât mirositoare la care nu te-ai fi gândit.

1. Medicamente

Nu medicamentul în sine duce la respiraţia urât mirositoare, ci unul dintre efectele lui secundare. Cele mai multe dintre medicamente usucă gura, iar o gură uscată, fără salivă, miroase urât.

2. Infecţii ale tractului respirator

Boli precum bronşite, pneumonii, infecţii ale sinusurilor pot duce la o respiraţie urât mirositoare. Cauza sunt secreţiile care circulă între nas şi gura.

3. Respiraţia pe gură

Aplicându-se aceleaşi principii ca la medicamente, o gură uscată miroase urât. Respirând pe gură, saliva se evaporă şi astfel apar mirosurile neplăcute.

4. Obezitatea

Un studiu realizat în 2007 a scos la iveală faptul că oamenii supraponderali şi obezi au predispoziţie spre respiraţie urât mirositoare. Se pare că în intestinele persoanelor obeze există anumite microorganisme care elimină gaze ce conduc la respiraţia urât mirositoare. Microbul respectiv îl are aproximativ 70% din populaţie, însă supraponderalii şi obezii cu peste 30% mai mult.

5. Dietele fără carbohidraţi

Fanii curelor de slăbire ştiu că în anumite regimuri nu sunt permişi carbohidraţii. Procesele chimice de ardere a grăsimilor, în lipsa carbohidraţilor, eliberează anumite gaze care ajung la nivelul gurii şi astfel se degajă mirosul neplăcut. Acest miros nu poate fi îndepărtat oricât de mult te-ai curăţa pe dinţi.

6. O boală nedepistată

O respiraţie urât mirositoare persistentă poate fi şi un semnal de alarmă în ceea ce priveşte o boală pe care nu ştii că o ai. De exem­plu, o problemă la rinichi sau chiar diabet. Chiar şi anumite tipuri de cancer conduc la eliberarea unor gaze care provoacă respiraţia urât mirositoare. De asemenea, refluxul gastric conduce la apariţia mirosului neplăcut.

(sfatulparintilor.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.