LIFESTYLE 3 august 2015

Ora potrivită pentru cină. Când ar trebui să mâncăm ultima masă a zilei?

de Covasna Media | 274 vizualizări

Multe persoane consideră că, dacă vor mânca cina la o oră mai târzie, se vor îngrăşa, dar acest lucru nu este adevărat. Conform unui studiu realizat de Universitatea Columbia, citat de Livestrong.com, nu contează ora la care mâncăm cina, ci meniul.

Metabolismul nostru funcţionează şi seara, deci digestia va avea loc la fel. Ce ne poate îngrăşa este însă „ciuguleala” dintre mese, care poate aduce zilnic chiar şi 50 de calorii în plus. De aceea, este important ca între prânz şi cină să nu treacă mai mult de 5 ore. Dacă trece mai mult timp, ni se face foame şi vom recurge la diferite gustări care ar putea să nu fie prea sănătoase.

Mai mult, pentru cei care ţin la siluetă este indicat să împartă cina în două mese, una mai devreme şi una mai târziu. Desigur, este esenţial ca porţiile să fie mici, iar alimentele cât mai uşor de digerat. De asemenea, contează ca între cină şi ora de culcare să treacă aproximativ trei ore, spune dieteticiana Tracy Lockwood, citată de Time.

Dacă ne culcăm imediat după ce mâncăm, nivelul de glucoză din sânge va creşte, la fel şi nivelul de insulină şi vom adormi foarte greu. De aceea, ideal este ca la cină să mâncăm ceva foarte uşor şi să aşteptăm trei ore până la culcare. La cină trebuie să evităm în special dulciurile şi carbohidraţii (paste, pâine, orez), care ne dau energie şi nu ne vor lăsa să adormim.

Studiile au demonstrat că peste 56% dintre persoane consumă la cină mai mult de jumătate din cantitatea zilnică de calorii. Acest obicei greşit este cel care duce la îngrăşare, nu ora târzie de masă, scrie la rândul său Daily Mail.

Compania Forza Supplements a realizat o cercetare pentru a afla ora recomandată pentru cele trei mese ale zilei. Astfel, cina ar trebui mâncată în jurul orei 6.15 p.m., dar cei mai mulţi oameni mănâncă ultima masă a zilei abia în jurul orei 8 p.m.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.