LIFESTYLE 15 octombrie 2014

Oja pentru unghii este cel mai toxic produs cosmetic

de Covasna Media | 932 vizualizări

Potrivit manualului „Un ghid pentru un corp sănătos şi o viaţă fericită”, scris de Michael F. Roizen şi Mehmet C. Oz, oja pentru unghii este cel mai toxic produs cosmetic. Aceasta conţine substanţe dăunătoare ca: formaldehidă, acid ftalat, toluen şi ben­­zofenone, scrie feminis.ro.

Ftalaţii, solvenţii de culori, sunt toxici pentru sistemul nervos, iar acetona şi toluenul se evaporă repede şi umplu aerul cu vapori nocivi punând în pericol sistemul respirator. Substanţele benzo­fenone pot cauza cancerul.

Dacă aplici oja într-o cameră ventilată corect, probabil este mai bine, dar cu siguranţă ar trebui să nu schimbi oja de prea multe ori pe săptămână.

De asemenea, este recomandat să nu foloseşti lacul de unghii de mai mult de două ori pe lună. Este de evitat să foloseşti dizolvant pentru ojă fără acetonă, întrucât aceasta din urmă usucă unghiile.

Acetona este toxică pentru ochi, nervi şi plămâni şi este indicat să folosiţi un filtru de aer pentru a vă proteja plămânii şi creierul atunci când o utilizaţi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.