LIFESTYLE 13 august 2019

O nouă tabără de fotografie, la Zăbala

de Daniela Luca | 1076 vizualizări

Evenimentul este dedicat celor care au cunoștințe de bază în domeniul artei fotografice 

Cei care își doresc să progreseze în domeniul fotografiei și să înțeleagă mai bine procedeele care se ascund în spatele camerei sunt așteptați să se înscrie la tabăra organizată de Şcoala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc la pensiunea Csipkés din Zăbala, în perioada 19-25 august. 

Participanții vor putea acumula cunoștințe în ceea ce privește prelucrarea pozelor, dar și stocarea și organizarea fișierelor pe calculator, spun organizatorii. Se pot înscrie persoane care au împlinit vârsta de 16 ani și care au absolvit cursul foto din cadrul Şcolii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe sau care au cunoștințe de bază în acest domeniu. 

„Anul acesta am ținut un curs pentru adulți. Au fost două grupe a câte 24 de persoane în fiecare semestru și în principiu pentru ei este concepută tabăra ca să facem o practică, dar este deschisă și pentru ceilalți doritori. Este vorba despre prelucrarea fotografiilor, cum să organizeze fișierele, cum să facă o copie de siguranță sau cum să  prelucreze în diferite programe imaginile, deci lucru pe calculator care nu a fost inclus în cursul foto de la Şcoala Populară de Arte și Meserii”, ne-a spus fotograful Szász Fábian József. 

Acesta a adăugat că de luni până vineri orele vor fi individuale, iar în weekend vor avea loc programe comune. 

„E dificil să ne întâlnim cu toții în timpul săptămânii pentru că foarte mulți lucrează și am proiectat lucrurile astfel încât de luni până vineri să fie ceva mai individual, să pot să dedic mai mult timp unui singur om, iar de vineri până duminică o să fie mai multă lume și vom face programe comune”, a specificat acesta. 

O zi la tabăra de fotografie de la Zăbala costă 100 de lei pe timpul săptămânii, în timp ce în weekend costul este de 120 de lei. 

Curs foto pentru începători, în septembrie 

Directorul Școlii de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe, Gaj Nándor, a precizat că următorul curs foto va fi anunțat după finalizarea taberei. 

„Propunem ca cei care vor să se înscrie la tabăra de foto, prima dată să parcurgă cursul de foto pentru că altfel va fi o discrepanță între participanții care deja au absolvit cursul și cei care încă nu. Oricum, cei care doresc să vină în tabără ar trebui să aibă măcar cunoștințele de bază, ce înseamnă o fotografie și cum funcționează aparatele de foto mirrorless și ce obiectiv la ce este bun. Următorul curs va fi anunțat după terminarea taberei. Eu preconizez că la sfârșitul lunii septembrie va fi un nou curs de fotografie”, a precizat Gaj Nándor. 

Dacă tabăra de săptămâna viitoare e adresată celor cunoscători, cursul de fotografie este potrivit inclusiv celor dornici să învețe bazele fotografiei, atât prin teorie, cât și prin practică. Costul unui curs de fotografie care are durata de șase săptămâni este de 600 de lei. Cei care se înscriu primesc un suport de curs și o diplomă la absolvire. De asemenea, la nevoie, organizatorii pun la dispoziție și echipament foto. 

Cei care doresc să ia parte la tabăra de fotografie se pot înscrie la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe de pe strada Piața Libertății nr. 9, zilnic între orele 8:00 și 16:00.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.