LIFESTYLE 1 octombrie 2014

Mituri demontate despre ceaiul verde

de Covasna Media | 378 vizualizări

Femeile însărcinate nu au voie să bea ceai verde

Ba da, femeile însărcinate au voie să bea ceai verde. Pentru că ceaiul conţine cofeină nu au voie să bea mai mult de 200 mg de cofeină pe zi. Este recomandat ca acestea să bea măcar un pahar de ceai verde pe zi, deoarece conţine foarte mulţi anti­oxidanţi.

Provenienţa ceaiului verde

În America de Nord, acest tip de ceai este asociat cu China, Japonia şi ţările asiatice. Deşi ceaiul este originar din China, alte popoare l-au adoptat şi-l prepară în moduri diferite. De exemplu, marocanii preferă ceaiul verde cu puţin lapte şi prăjiturele.

Te ajută să slăbeşti

Părerile sunt împărţite. Cercetătorii europeni spun că studiile lor le arată că ceaiul verde şi ceaiul negru ajută la slăbit. Asiaticii însă nu punctează deloc acest beneficu al ceaiului verde, oare de ce ?

Ceai verde vs ceai negru

Deşi puţină lume ştie, ceaiul verde cât şi cel negru este extras din aceeaşi plantă (Camellia Sinensis). Culoarea este dată însă de felul în care această plantă este procesată.

Ceaiul negru are mai multă cofeină

Total greşit. Ceaiul poate avea mai multă cofeină doar dacă planta din care a fost extras era tânără, scrie femeia.ro. Culoarea nu are nicio relevanţă în acest caz.

Ceai verde vs sănătate

Ceaiul este evident o băutură sănătoasă, fie că este verde, negru său portocaliu. Ceaiul verde nu deţine nimic magic în el dar ajută mult. Cât despre arderea grăsimilor, trebuie să ştii că dacă ai mâncat o masă cu 4000 de calorii, o cană de ceai nu te va ajuta la nimic.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.