LIFESTYLE 12 octombrie 2014

La ce distanţă trebuie să stăm de televizor?

de Covasna Media | 377 vizualizări

Când vine vorba despre alegerea televizorului un criteriu important îl constituie diagonala acestuia. În locuinţele noastre de bloc, care au încăperi modeste, contează mult unde este pozi­ţionat televizorul şi mai ales la ce distanţă faţă de locul de unde vom viziona programele tv.

Televizoarele potrivite în locuinţe pot fi clasificate în funcţie de dimensiunile lor astfel: 1.mici – diagonală 48-56 cm, 2.medii – diagonală 81cm, 3.mari – diagonală 102-116 cm. În funcţie de modul de amenajare a locuinţei voastre e bine să alegeţi şi tipul televizorului.

Înainte de a ajunge în magazin e recomandat să aveţi o idee asupra distanţei dintre canapea, fotoliu sau patul din dormitor şi locul unde urmează a fi instalat televizorul. În acest mod va fi mai uşor să identificaţi diagonala potrivită.

Potrivit gadgetreport.ro, e bine să avem în vedere următoarele indicii: televizoarele mici se poziţionează la circa 1 metru distanţă, cele medii la 2 – 2,5 metri distanţă, iar cele mari la 3-3,5 metri distanţă.

Şi ca să vă fie şi mai uşor, distanţa optimă la care e bine să aşezaţi televizorul este de trei ori diagonala acestuia.

Un calcul simplu pe care dacă-l reţineţi vă va fi de folos în magazin, dar şi ulterior, când ajungeţi acasă şi veţi avea televizorul montat la distanţa cea mai confortabilă.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.