LIFESTYLE 6 aprilie 2016

Inteligenţa şi memoria bărbaţilor se deteriorează mai repede decât la femei

de Covasna Media | 528 vizualizări

O cercetare realizată recent a scos la iveală faptul că, la bătrâneţe, femeile sunt mai bune decât bărbaţii la testele cognitive. Concluzia oamenilor de ştiinţă e că, în cazul bărbaţilor, inteligenta şi memoria se deteriorează mai repede decât în cazul femeilor.

Studiul realizat în Baltimore a arătat că, în cazul bărbaţilor, declinul mental care vine odată cu îmbătrânirea se instalează mai repede şi are un ritm mai accelerat, conform unui raport publicat de Psychology and Aging, citat de The Wall Street Journal.

În cadrul studiului, au fost testaţi atât bărbaţi, cât şi femei, toţi cu o stare de sănătate bună, timp de peste 10 ani. Vârstele participanţilor la studiu au fost 50 - 96, iar 53% dintre subiecţi erau bărbaţi.

Dacă la primele teste rezultatele au fost împărţite (testându-se memoria, atenţia, flexibilitatea mentală şi abilităţile verbale), femeile fiind mai bune la un gen de teste, în timp ce bărbaţii la altele, peste ani lucrurile s-au schimbat, în cazul bărbaţilor fiind mult mai vizibil declinul, aceştia fiind întrecuţi de femei în domenii în care se consideră că, genetic, aveau un avantaj - cum ar fi de exemplu orientarea în spaţiu.

În cazul bărbaţilor s-a observat un declin mai ales în ceea ce priveşte memoria vizuală, precizează ziare.com.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.