Este dovedit: ce ar trebui să conțină micul dejun
După ce au efectuat mai multe analize, oamenii de știință au descoperit care este cea mai bună variantă când vine vorba de micul dejun: combinația dintre fructe, cereale integrale și lactate.
Specialiștii sunt de părere că această combinație nu numai că oferă senzația de sațietate de lungă durată, ci ajută persoana să se mențină mai ușor în formă.
În cadrul cercetării, oamenii de știință de la Cornell Food and Brand Lab au analizat răspunsurile date de cei 147 de voluntari privind obiceiurilor lor alimentare, indicele de masă corporală, dar și dacă au avut de-a lungul timpului probleme legate de greutate.
Rezultatele obținute de specialiști au arătat că participanții care obișnuiau să consume dimineața de cele mai multe ori fructe, cereale și lactate erau și cei care nu au avut fluctuații în ceea ce privește greutatea.
În schimb, voluntarii care nu obișnuiau să mânânce la micul dejun și cei care consumau produse precum cele de patiserie sau bogate în grăsimi au răspuns că menținerea greutății este o constantă în viețile lor, scrie clicksanatate.ro.
„Ceea ce persoanele trebuie să rețină este că micul dejun este mai important decât considerăm noi, mai ales că este și una dintre cele mai bune soluții de a ne menține greutatea. Alege pentru micul dejun alimente precum ouăle, lactatele, cerealele integrale, dar și fructele”, a afirmat Anna-Leena Vuorinen, cercetător în cadrul Universității Tempere din Finlanda.