LIFESTYLE 20 august 2014

Dovada că Google ne spionează!

de Covasna Media | 328 vizualizări

Cum poţi vedea cum eşti urmărit pas cu pas, prin telefon

Teoria Conspiraţiei spune că telefoanele mobile inteligente au fost inventate cu un scop ascuns, acela de a ne controla orice mişcare. Google în principal, dar şi alte companii gigant apărute parcă peste noapte, precum Facebook,Twitter şi Instagram, n-ar fi altceva decât nişte instrumente prin intermediul cărora, pe lângă „înlesnirea comunicării, a apropierii dintre oameni”, am fi spionaţi pas cu pas, fără să ştim, scrie gadgetreport.ro.

Dacă mai era nevoie de un argument care să susţină teoria că tot ceea ce facem este sau poate fi monitorizat de cei interesaţi (în scopul prevenirii actelor de terorism, scopuri comerciale etc.), vă prezentăm astăzi o facilitate a Google Maps de care puţină lume ştie.

Dacă intraţi în „Istoricul Locaţiilor” şi vă veţi loga cu contul de Gmail, veţi descoperi, cu stupoare, că Google ştie toate drumurile pe care le faceţi zilnic.

În condiţiile în care, ca să foloseşti un smartphone cu Android, îţi trebuie o adresă de email pe Google, rezultă că toţi cei care au astfel de smartphone-uri sunt monitorizaţi non-stop şi asta, atenţie, fără să aibă GPS-ul deschis.

În „Istoricul Locaţiilor”, odată logaţi cu userul şi parola de Gmail, veţi afla, de exemplu, drumurile pe care le-aţi făcut în ziua res­pectivă, trasate pe hartă.

Google vă oferă posibilitatea de a căuta şi date vechi, prin simpla selectare a perioadei din calendarul din stânga aplicaţiei.

Google reuşeşte să obţină aceste informaţii prin asocierea contului de Gmail şi transmiţătorului din telefon cu emiţătoarele de telefonie din zonele pe care le parcurgeţi.

Aşa că vă puteţi lua adio de la „drumuri secrete” şi „informaţii confidenţiale”. Aplicaţia îţi permite să ştergi istoricul locaţiilor însă asta nu garantează sub nicio formă faptul că acestea nu au fost salvate de Google pe serverele sale, în ciuda asigurărilor oficiale.

Puteţi să scăpaţi de această urmărire permanentă doar prin scoaterea bateriei din telefon.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.