LIFESTYLE 26 octombrie 2014

De ce nu e bine să bei apă în timp ce mănânci

de Covasna Media | 353 vizualizări

Obișnuiești să bei apă în timp ce iei masa? Îți oferim câteva motive bune pentru care trebuie să renunți imediat la acest obicei.

Diluează sucul gastric. Stomacul secretă acizi digestivi care asigură buna digestie a alimentelor. În plus, acești acizi au un rol important în distrugerea agenților infecțioși care sunt asimilați în corp prin intermediul alimentelor consumate. În momentul în care bei apă, acești acizi sunt diluați, ceea ce înseamnă că ei nu mai pot funcționa la parametri normali. Din această cauză, sistemul digestiv este dat peste cap - apar crampele abdominale și senzația de balonare.

Reduce cantitatea de salivă. Până când ajung în stomac, alimentele sunt descompuse încă din cavitatea bucală cu ajutorul salivei. Totodată, saliva stimu­lează stomacul să producă enzime digestive cu scopul de a digera mai bine alimentele consumate. Însă când bei apă în timp ce mănânci, saliva este diluată, moment în care stomacul primește semnale slabe că ar trebui să producă mai multe enzime digestive.

Cauzează aciditate. Dacă obișnuiești să bei apă în timp ce mănânci și în același timp te confrunți cu aciditatea stomacală, de vină ar putea fi acest obicei nesănătos, scrie clickpentrufemei.ro. Întrucât sistemul digestiv este dat peste cap, stomacul continuă să absoarbă apă până când ajunge la saturație. Apoi apa asimilată începe să dilueze sucul gastric, numărul enzimelor digestive scade, ceea ce duce automat la apariția problemelor de digestie și, implicit, la declanșarea arsurilor stomacale.

Crește cantitatea de insulină din corp. Consumul de apă în timpul mesei stimulează organismul să secrete mai multă insulină, exact ca în cazul în care ai consuma alimente cu un indice glicemic mare. Acest lucru se întâmplă din cauză că organismul nu poate digera alimentele destul de bine. Acest proces duce automat la creșterea nivelului glicemiei din sânge, dar și la depunerea caloriilor consumate sub formă de grăsimi.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.