LIFESTYLE 12 noiembrie 2014

De ce ne vine să plângem de fericire?

de Covasna Media | 234 vizualizări

Pentru psihologul Oriana Aragon, de la Universitatea Yale, motivul pentru care oamenii plâng uneori de fericire era un mare mister. Acum însă ea înţelege mai bine ce se întâmplă în asemenea momente.

Aragon a realizat o cercetare mai amplă, care a fost publicată în revista Psychological Science. Ea spune că plângând atunci când sunt foarte fericiţi, oamenii îşi regăsesc echilibrul emoţional.

O emoţie puternică, indiferent dacă este pozitivă sau negativă, are un impact compleşitor, iar această formă de descărcare îi ajută pe oameni să-şi revină mai repede, să regăsească echilibrul.

Sunt multe exemple de acest fel, de răspunsuri negative la experienţe pozi­tive. Cercetătorii au observat că persoanele care au reacţii de acest fel îşi controlează mai eficient emoţiile.

Persoanele care, de exemplu, se emoţionează când văd bebeluşi şi le place să-i ciupească de obraz sunt cei care vor şi plânge când vor primi o veste bună sau când asistă la nunta copiilor.

Un mecanism similar funcţionează şi în cazul opus, când emoţii negative duc la manifestări pozitive. De exemplu, râsul nervos, care apare în situaţii dificile, sau zâmbetul forţat la celor care trec prin momente foarte triste.

(descopera.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.