LIFESTYLE 24 martie 2015

Cum te pot îmbolnăvi suplimentele

de Covasna Media | 305 vizualizări

Specialiștii avertizează că unele vitamine sub formă de suplimente pot apăra organismul de anumite afecțiuni, dar sunt unele care pot fi ineficiente și chiar să facă mai mult rău decât bine.

Prea multă vitamina D poate afecta rinichii

Vitamina D ajută la absorbția calciului în organism. Suplimentele cu vitamina D sunt foarte cunoscute, oferind promisiunea că protejează oasele și că previn bolile osoase, cum este osteoporoza. Dar, în multe cazuri, femeile sănătoase care se află la menopauză și care iau suplimente de vitamina D în doze mici nu au de fapt nevoie de aceastea.

Potrivit clickpentrufemei.ro, la persoanele sănătoase care consumă prea multă vitamină D se poate declanșa absorbția calciului suplimentar, favorizînd astfel apariția pietrelor la rinichi, potrivit medicilor de la Clinica Cleveland. Pentru a-ți lua necesarul zilnic de vitamina D, specialiștii recomandă consumul de alimente care conțin această vitamină, cum sunt somonul, tonul, laptele, ciupercile și cerealele fortificate.

Excesul de calciu favorizează atacul de cord

Calciul este esențial pentru oase puternice și o inimă sănătoasă, dar prea mult calciu te poate îmbolnăvi. Denise Millstine, director la Clinica Mayo din Scottsdale, Arizona spune că în urma mai multor studii cercetătorii au ajuns la concluzia că acest mineral este mai bine absorbit din alimente. Institutul Național al Sănătății recomandă 1.000 de miligrame (mg) de calciu pe zi pentru femeile care au între 19 și 50 de ani și 1200 mg pe zi pentru femeile care au peste 51 de ani. Iaurtul, laptele, brânză, precum și cereale fortificate sunt bogate în acest mineral.

Potrivit oamenilor de știință de la Clinica Cleveland, fără o doză optimă de vitamina D care să ajute la absorbția calciului, excesul de acest mineral ajunge la artere în loc să ajungă la oase, crescând riscul apariției infarctului.

Multivitaminele nu te apără de boli

Mulți oameni cred că nu primesc suficiente vitamine și minerale din alimentele pe care le consumă, de aceea apelează la multivitamine. Potrivit unui studiu realizat în octombrie 2011 care a analizat datele de la aproximativ 40.000 de femei de peste 19 ani, cercetătorii au descoperit că femeile care au luat suplimente au avut un risc crescut de a muri, comparativ cu cele care nu au luat suplimente.

Consumă pește și semințe de in în locul suplimentelor de ulei de pește

Bogat în acizi grași Omega-3, uleiul de pește este recomandat pentru reducerea bolilor de inimă. Cu toate acestea, mai multe studii arată că suplimentele de ulei de pește nu te protejează 100% de afecțiunile cardiovasculare. Medicii sunt de părere că cea mai bună modalitate de a obține acizi grași Omega-3 este consumând alimente bogate în aceste substanțe nutritive.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.