LIFESTYLE 19 noiembrie 2013

Cum scapi de micile neplăceri corporale

de Covasna Media | 475 vizualizări

Chiar dacă nu îţi ameninţă în mod semnificativ sănătatea, micile neplăceri corporale precum băşicile, firele de păr crescute sub piele sau balonarea îţi pot da mari bătăi de cap.

În încercarea de a rezolva cât mai repede problema, rişti să intervii în mod greşit şi să prelungeşti agonia, în loc să îi pui capăt. O bună cunoaştere a cauzelor, a manifestărilor şi a remediilor neplăcerilor corporale frecvente te poate scuti de consecinţe nefaste şi te ajută totodată să previi, în loc să tratezi.

Balonarea 

Sentimentul de disconfort pe care îl resimţi când abdomenul tău se umflă este cauzat de acumularea gazelor în stomac şi intestine. Balonarea este o consecinţă a mai multor factori, de la o alimentaţie incorectă până la sindromul colonului iritabil.

În prima instanţă, mişcarea este un remediu rapid şi eficient împotriva simptomelor balonării. O plimbare de 15 minute înlătura senzaţia de „prea plin” şi ajută digestia. O altă metodă de ameliorare a balonării este să execuţi mişcări circulare deasupra buricului, la o distanţă de 4 degete, timp de 5 minute. De asemenea, încearcă să incluzi în alimenatia ta zilnică alimente cu un conţinut ridicat de fibre (cereale integrale, fructe şi legume proaspete, migdale, ouă, avocado etc.)

Pielea uscată 

Factorii extremi de mediu (gerul, zăpadă, aerul uscat sau) îţi pot face pielea atât de sensibilă, încât începe să se exfolieze şi să îţi producă mâncărimi insuportabile. Hipoti­roidismul (activitatea prea lentă a glandei tiroidei) poate fi o altă cauză a pielii uscate.

Evită băile fierbinţi, foloseşte loţiuni de corp hidratante în timpul duşului şi după, asigură-te că aerul din încăperea în care dormi este suficient de umed şi bea multă apă în fiecare zi. Dacă problemele persistă, medicul îţi poate prescrie un tratament specific cauzelor medicale care stau în spatele acestei neplăceri.

Coşurile 

Coşurile apar atunci când sebumul în exces din piele blochează un por, iar celulele moarte, praful şi bacteriile se adună în interiorul acestuia.

acneeDacă vei încerca să-l spargi în mod violent, se va vindeca mult mai greu şi rişti să rămâi cu o cicatrice. Din acest motiv, este de preferat să tamponezi coşul cu o compresă umedă pentru 3 minute şi abia apoi să depui o presiune cu protecţia materialului steril într-o parte a micului „vulcan”, până se elimină tot lichidul din interior. Aplică puţin gel dezinfectant şi vei vedea cum dispare că prin minune în doar câteva ore.

Sughiţul 

Sughiţul apare atunci când muşchiul diafragmei toracice începe să se contracte în mod involuntar. Corzile vocale reacţionează la fiecare spasm, emiţând faimosul sunet „hâc”.

Încearcă să bei apă dintr-un pahar stând aplecată sau ţine-ţi respiraţia pentru câteva momente, dacă te afli într-un cadru formal de pildă. Pauză respiratorie ajută diafragma să se relaxeze.

Băşicile 

Acumularea de lichid între staturile superioare ale pielii poartă numele popular de „băşica” şi se petrece în urma unei fricţiuni intense, unei arsuri sau unui alt tip de traumatism.

Cel mai bine este să nu intervii în niciun fel, deoarece băşicile se infectează repede. Aplică un plasture deasupra şi protejează zona de alte traume. Dacă băşica este prea mare pentru a fi lăsată în pace, foloseşte un ac steril pentru a drena lichidul şi nu îndepărta pielea care acoperă rana.

Fire de păr sub piele

Foarte multe femei se confruntă cu problema firelor de păr crescute sub piele. Acest fenomen se petrece atunci când stratul de celule moarte rămâne la suprafaţa pielii.

Exfolierea regulată cu geluri şi creme şi aplicarea compreselor fierbinţi ajuta la îndepărtarea ţesutului mort şi prevenirea fenomenului neplăcut.

(ele.ro)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.