LIFESTYLE 19 noiembrie 2018

Cine sunt câștigătorii Balului Bobocilor de la CNMV

de Iulia Drăghici - Taraș | 2475 vizualizări

Cea mai dificilă probă a fost cea de improvizație  

Colegiul Național „Mihai Viteazul” (CNMV) din Sfântu Gheorghe a organizat joi, 15 noiembrie a.c.. unul dintre cele mai așteptate evenimente ale elevilor: „Balul Bobocilor”. Tema din acest an a concursului a fost „Axa timpului”. La concurs au participat 12 elevi de clasa a IX-a, respectiv 6 echipe: echipa Preistoriei, echipa Antichităţii, echipa Evului Mediu, cea a Epocii Moderne şi echipele Epocii Contemporane şi a Viitorului.

Evenimentul s-a derulat în sala mare de sport a școlii, în prezenţa elevilor din clasele a IX-a şi a diriginţilor acestora, precum şi a profesorilor. Printre invitaţi s-au numărat Ansamblul „Românaşul” din Covasna şi Maria Andraş de la Liceul de Arte „Plugor Sándor”.

Câștigătorii

Pentru titlurile de Miss şi Mister Popularitate votarea s-a făcut în mediul online, în perioada 12-14 noiembrie, iar cei care au adunat cele mai multe voturi au fost Alexandra Damian şi Horea Papuc.

La decizia juriului, Miss si Mister Originalitate au fost Maria Miron şi Andrei Prodan.

Cel mai râvnit titlu, de Miss şi Mister Boboc 2018 au fost obținute de elevii Ana Todor şi Darius Manea.

Totuși, indiferent de rezultatele finale, „din punctul de vedere al organizatorilor şi al publicului, toţi participanţii au fost câştigători”.

Probele

Probele pe care le-au avut de înfruntat participanții nu au fost deloc lipsite de imaginație sau ușoare.

„Anul acesta am ales patru probe distincte implicând grade de dificultate diferite. Astfel, prima şi cea hotărâtoare a fost proba artistică în care bobocii şi-au demonstrat talentul actoricesc într-un joc de rol pregătit de ei înşişi. Cea de-a doua, numită „6 în 60 de secunde”,  a constat în descrierea a 6 cuvinte pe care partenerul trebuia să le ghicească într-un minut. A treia probă a fost cea de îndemânare în care bobocii au trebuit să îşi coordoneze mişcările astfel încât împreună să ducă un balon la linia de final cât mai rapid. Cea de-a patra şi ultima probă a fost cea în care li s-a pus la încercare abilitatea de a improviza un monolog care să conţină 7 cuvinte date şi care s-a dovedit a fi cea mai dificilă încercare. (...) Participanţii s-au concentrat pe  utilizarea tuturor celor 7 cuvinte uitând de scopul în sine al probei, acela de a fi coerenţi, convingători şi de a avea un discurs logic. Nu este uşor să ai în vedere atât de multe criterii şi să nu uiţi că, de fapt, trebuie să interpretezi un rol”, ne-au declarat organizatorii evenimentului, respectiv elevii și diriginții de clasa a XI-a din cadrul Colegiului.

Organizarea, deloc ușoară, dar cu beneficii

Echipa de organizare a evenimentului a fost formată din 27 de voluntari, care, mai bine de trei săptămâni și-au dedicat timpul și energia pentru a oferi participanților și publicului un eveniment cât mai interesant.

„Cu toţii ştim că munca în echipă aduce satisfacţii mai mari decât cea individuală. Lucrând cu  27 de voluntari, era de aşteptat ca părerile să difere şi să existe mici divergenţe. Cu toate acestea, am realizat că ne putem baza pe elevii noştri, că au atins un grad de maturitate care îi face mai responsabili, că sunt implicaţi şi dispuşi să facă eforturi uriaşe pentru îndeplinirea unui scop comun. Astfel, rezultatul final a fost cel aşteptat…un eveniment minunat în aşteptarea unui viitor pe măsură!”, ne-au transmis organizatorii, care au punctat că demersul „nu a fost deloc uşor şi a durat aproximativ 3 săptămâni. Ceea ce ne-a ajutat a fost faptul că la noi în şcoală, în săptămâna 5-9 noiembrie s-a derulat programul „Şcoala Altfel”. Astfel am putut desfăşura activităţi diferite de cele obişnuite, în care am putut integra şi pregătirea pentru bal. Procesul de selectare a celor mai bune idei a fost poate cel mai îndelungat şi dificil, dar odată hotărârea luată totul a devenit mai ușor. De asemenea, a fost greu să găsim sponsori, să rezolvăm toate problemele legate de logistică- sonorizare, reflectoare, pânza de proiecţie şi, mai ales, o schelă suficient de mare care să susţină toate acestea. Am dori, de aceea, să mulţumim încă o dată tuturor celor care ne-au ajutat”, au încheiat reprezentanții echipei de organizare.

 

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.