LIFESTYLE 6 septembrie 2015

Cafea cu unt în loc de zahăr. Motivele pentru care tot mai multă lume adoptă acest obicei

de Covasna Media | 390 vizualizări

Mai nou, mulţi oameni nu mai pun în cafea lapte sau zahăr, ci... unt! Moda cafelei cu unt devine tot mai răspândită, câştigând numeroşi „adepţi”.

Această practică a adăugării untului în cafea poate suna un pic ciudat sau chiar nesănătos, dar iată o listă scurtă cu motivele pentru care ai putea să începi să adaugi şi tu de mâine unt în cafea:

1. Untul natural

Untul natural, provenit de la vaci păscute, are un raport echilibrat de acizi graşi omega 6 şi omega 3, ceea ce contribuie la reducerea grăsimilor şi a colesterolului. Acest tip de unt este o sursă bogată de vitamina K, care reduce riscul bolilor cardiovasculare.

2. Grăsimi sănătoase

Adăugarea de unt la cafea asigura organismului un aport de grăsimi sănătoase care sprijină regenerarea celulelor şi echilibrează producţia de hormoni. Butiratul, acidul gras cu lanţ scurt care mai demult era considerat a fi nociv pentru organism, s-a dovedit a fi de fapt eficient în prevenirea bolilor neurodegenerative şi a bolilor de inimă, în accelerarea metabolismului şi creşterea consumului energetic în organism, demonstrând, totodată, şi proprietăţi anti-inflamatoare.

3. Arderea grăsimilor

Dacă bei această cafea în fiecare dimineaţă, încurajezi corpul să ardă mai multe grăsimi pe toată durata zilei. Acidul linoleic conjugat conţinut de untul de vaci păşunate reduce ţesutul adipos în special în rândul persoanelor supraponderale. Savurezi o cafea bună şi tabietul tău contribuie şi la slăbit! Ce vrei mai mult de-atât?!

4. Energie

Cafeaua băută astfel te încarcă cu energie pentru întreaga zi şi stimulează funcţia cognitivă. Efectele se instalează în decurs de câteva ore. Această cafea, care conţine grăsimi mai sănătoase chiar şi decât uleiul de cocos, încurajează corpul să producă cetone, care iau naştere atunci când energia calorică derivă nu din carbohidraţi, ci din grăsimi.

5. Mic dejun

Puteţi înlocui masa de dimineaţă în întregime cu doar două linguri de unt adăugate la cafea. Astfel câştigi şi timp, mai ales dacă eşti o persoană dinamică şi mai mereu pe fugă. Începe să amesteci puţin unt în cafeaua de dimineaţă şi vei obţine un energizant cremos, savuros şi sănătos care te va pune în mişcare imediat.

(secretele.com)

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.