LIFESTYLE 13 ianuarie 2016

Ar putea sucul din struguri să ne aducă aceleași beneficii pe care ni le oferă consumul moderat de vin?

de Covasna Media | 592 vizualizări

Auzim de multă vreme despre beneficiile pe care consumul unui pahar de vin roşu pe zi le are asupra sănătăţii noastre, dar de ce nu am înlocui vinul cu sucul din struguri? Am putea, oare, în acest fel să avem parte de aceleaşi bene­ficii, fără a fi nevoiţi să consumăm alcool? Iată ce răspunsuri dau specialiştii.

Vinul roşu este mai bun pentru sănătatea noastră decât sucul din struguri, deoarece procesul de fermentaţie schimbă componenta lichidului rezultat, ce conţine un aport de anti­oxidanţi extraşi din coaja boabelor de struguri, răspunde Dr. Antonia Trichopoulou, directoarea Centrului de Nutriţie de la Universitatea de Medicină din Atena, care este în colaborare directă cu Organizaţia Mon­dială a Sănătăţii.

Culoarea vinului indică anumite substanţe nutritive, compuşi organici ce poartă denumirea de polifenoli, conţinute de băutura alcoolică. Astfel că „vinul roşu are un conţinut mai are de polifenoli decât cel alb, iar vinul alb un conţinut mai mare decât berea,” a declarat Dr. Miguel Ángel Martínez González de la Universitatea din Navarra, Spania.

În plus, un număr mare de studii de specialitate indică faptul că alcoolul, consumat cu moderaţie, reduce riscul apariţiei bolilor coronariene prin creşterea nivelul de colesterol sănătos şi reducerea agregării trombocitelor care duc la formarea cheagurilor de sânge.

Un compus care este parţial responsabil pentru beneficiile de care avem parte în urma consumului de vin este resve­ratrolul, un antioxidat foarte puternic cu efecte de anti-îmbătrânire, care este, de asemenea, prezent şi în sucul din struguri, însă într-o proporţie cu mult mai mică, a declarat Leonard Guarente, specialist în studiul îmbătrânirii în cadrul M.I.T.

În plus, sucul din struguri este bogat în zahăr, motiv pentru care oamenii au tendinţa să bea mai mult, ceea ce face ca această băutură să fie mai puţin sănătoasă decât am crede, spune Sara Baer-Sinnott, preşedinta organizaţiei pentru dieta mediteraneeană, Oldways.

Ceea ce trebuie să reţinem este că există o mulţime de cercetări ştiinţifice care atestă beneficiile consumului mode­rat de vin roşu, însă nu există destule studii efectuate pe consumul de suc din struguri pentru a putea putea pune semnul echivalenței între beneficiile pe care aceste două băuturi le au pentru sănătatea noastră, precizează Medlive.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.