LIFESTYLE 6 mai 2022

Înscrieri deschise la Academia pentru stil de viață sănătos

de Iulia Drăghici - Taraș | 1172 vizualizări

Academia pentru stil de viață sănătos, un demers inițiat de Asociația „Sepsi Adrenalin” din Sfântu Gheorghe, își așteaptă cursanții. 50 de persoane cu vârste între 20 și 40 de ani vor putea să învețe de la specialiști, într-un program derulat pe o perioadă de 5 luni, cum să aibă grijă de sănătatea lor. 

Programul este finanțat de Primăria Sfântu Gheorghe cu suma de 60.500 de lei și face parte din programul de sprijinire a proiectelor din domeniul sănătății fizice și mintale. Înscrieri se pot face până în data de 22 mai a.c., completând un formular online (https://bit.ly/3vMdXrC). Aici, informațiile sunt redate doar în limba maghiară, însă joi, 5 mai, Szőcs Enikő de la Asociația Sportivă Sepsi Adrenalin a oferit mai multe detalii într-o conferință de presă organizată la primărie. 

În acest context, ea a explicat că programul „Academia pentru stil de viață sănătos” are trei etape: prima fiind de analiză a stării inițiale de sănătate, măsurare și testare, a doua de programe educative, iar a treia privind pregătirea unui plan individual de acțiune pentru viitor, pe o durată de până la 5 ani. 

Obiectivul programului nostru este să ajutăm tinerii care întâmpină deja probleme de sănătate din cauza obiceiurilor precare de zi cu zi și să le îmbunătățim treptat. (...) Programul se adresează tinerilor cu vârste între 20 și 40 de ani din Sfântu Gheorghe, a căror situație medicală deja semnalează câteva probleme, au un anturaj care nu ajută, sau chiar au și probleme din punct de vedere financiar, pentru că vrem să găsim persoane care nu au posibilitate să participe la astfel de programe. Este un program complex educațional”, a declarat Szőcs Enikő. 

Demersul este finanțat de autoritățile din Sfântu Gheorghe prin programul destinat promovării sănătății fizice și mintale. Aproape 40 de proiecte sunt finanțate în total de Primărie și Consiliul Local. Bugetul pentru acestea este de aproape 490.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

LIFESTYLE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.